9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGhid de îndrumare pentru elevii claselor a VIII-a

Ghid de îndrumare pentru elevii claselor a VIII-a

La sediul ISJ Vâlcea se distribuie gratuit, în această perioadă, ghidul de îndrumare a absolvenţilor clasei a VIII-a pentru repartizarea la unităţile de învăţământ liceal, şcoli de arte şi meserii.

Broşura „Admiterea 2007“ este tipărită de ISJ Vâlcea şi va ajunge în posesia fiecărui absolvent de clasa a VIII-a, precum şi la diriginţi. Ghidul conţine toate informaţiile necesare elevilor, dar şi părinţilor acestora, atât despre testele naţionale, cât şi despre liceele şi şcolile de arte şi meserii. În Vâlcea s-au stabilit 18 centre de examen, unde vor fi arondate mai multe şcoli, dar şi centre speciale de admitere: ISJ Vâlcea, pentru candidaţii veniţi din alte judeţe, repartizarea se va face computerizat, pentru candidaţii care la 31 decembrie 2006 au împlinit 18 ani (învăţământ cu frecvenţă redusă) şi pentru candidaţii romi, Centrul Şcolar Bistriţa – pentru învăţământul special şi Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” Râmnicu Vâlcea – pentru candidaţii care la 31 decembrie 2006 au împlinit 18 ani (învăţământ seral).

3.200 de locuri pentru absolvenţii clasei a VIII-a

„Înscrierea în licee sau şcoli de arte şi meserii de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care media generală obţinută la testele naţionale (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv) are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor a V – VIII are o pondere de 50 %. Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudine, clasele bilingve pentru care se susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limba modernă şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pentru care se susţin şi probe de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea. În judeţul Vâlcea, absolvenţii claselor a VIII-a pot opta pentru 3.220 de locuri pentru licee, dintre care 1.680 sunt locuri la Şcolii de Arte şi Meserii, 84 de locuri la liceu – seral, 56 la SAM – seral şi 48 la învăţământ special. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII