16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistentă maternală, prinsă la produs

Asistentă maternală, prinsă la produs

O asistentă maternală profesionistă din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, care are în îngrijire un băieţel de 12 ani, a fost prinsă de jandarmi în timp ce se prostitua.

 Monica Bârsoianu, de 34 de ani, asistent maternal profesionist, care are în grijă un băieţel de 12 ani, a fost prinsă de jandarmi, cu fiica ei de 15 ani, la prostituţie. Asistenta a fost găsită în parcarea Budeşti, în seara de 6 mai, în jurul orei 21.30. Am discutat cu poliţia şi cu jandarmii care au făcut verificări şi într-adevăr a fost prinsă la prostituţie şi amendată. Aştept să primesc procesul-verbal de la jandarmi care s-a făcut în urma raziei. Vineri îi desfacem contractul de muncă şi îi retragem şi atestatul. Asistenta are băieţelul în grijă de patru ani şi în această perioadă a fost foarte bine îngrijit şi nu au fost niciodată probleme. Am înţeles că este şi măritată şi urmează să vedem ce e de făcut şi cu fiica ei minoră, probabil că o să încercăm o consiliere“, a declarat Roxana Radu, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

Asistenta maternală, dată în urmărire generală

Reprezentanţii DGASPC au mers ieri la domiciliul Monicăi Bârsoianu din oraşul Băbeni ca să îi ia copilul. „Angajaţii direcţiei nu au găsit-o pe femeie la domiciliu.
A fost găsit doar soţul ei care a declarat că e plecată de acasă, împreună cu fata ei şi băiatul, de pe 4 mai, în oraşul Scorniceşti, judeţul Olt. Am anunţat poliţia şi am dat-o în urmărire generală, pentru că trebuie să găsim copilul şi să îl luăm. Conform contractului pe care îl are cu direcţia, asistenta era obligată să ne anunţe de fiecare dată când pleca din localitate cu copilul“, a spus Roxana Radu.
Directoarea DGASPC susţine că nu a mai avut o asemenea situaţie până acum. La nivelul judeţului sunt peste 400 de asistente maternale care au în grijă copii. „Am avut situaţii în care am retras asistentelor atestatele şi
le-am desfăcut contractele din lipsa condiţiilor de creştere a copiilor sau pentru că micuţii nu erau bine îngrijiţi. Nu am mai avut până acum nici un caz de prostituţie“, a precizat Roxana Radu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS