10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPSD Dolj, la vânzare

PSD Dolj, la vânzare

Fiscul doljean a scos la licitaţie un imobil evaluat la peste 19 miliarde de lei vechi, în contul datoriilor pe care REGIONAL MEDIA SRL, firma controlată de Adrian Mititelu, le are către bugetul de stat. La adresa la care este identificat activul funcţionează însă PSD Dolj.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj intenţionează să vândă pe 28 mai bunuri sechestrate de la 15 societăţi doljene datornice la bugetul de stat. Cel mai scump activ scos la mezat de fisc este o clădire cu subsol şi parter, plus terenul aferent, în suprafaţă totală de 286 de metri pătraţi, situată pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 21, aparţinând REGIONAL MEDIA SRL, firmă controlată de Adrian Mititelu. Sediul unde acesta a clocit majoritatea afacerilor sale a fost evaluat de fisc la suma de 19,18 miliarde de lei vechi. Conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice (MFP), societatea datorează bugetului consolidat al statului 13 miliarde de lei vechi, dar restanţa figurează acum în contul SC REGIONAL MEDIA SA şi nu SRL, cele două firme fuzionând în urmă cu aproximativ un an. Fiscul pare să fi pierdut datele de identificare ale firmei unde au ajuns în cele din urmă datoriile, întrucât codul fiscal al societăţii executate aparţine acum altei firme din imperiul lui Mititelu, SC EDIŢIE SPECIALĂ POPULAR SRL, societatea care editează ziarul Ediţie Specială. Se pare însă că funcţionarii fiscului au făcut-o de oaie, pentru că la adresa menţionată funcţionează în prezent PSD Dolj şi Biblioteca Omnia, şi nicidecum firma debitoare. Greşeala este inexplicabilă, atâta timp cât angajaţii fiscului nu puteau confunda vechea numerotaţie a străzilor cu cea nouă, care este afişată distinct pe clădiri.

Nume grele pe lista executaţilor

Altă firmă ale cărei active sunt scoase la vânzare este GEASOL SA Craiova, de care se leagă numele lui Dinel Staicu. Aici, fiscul este deja la a treia licitaţie, aşa încât suma de pornire de 1,45 miliarde de lei vechi reprezintă doar jumătate din valoarea la care au fost evaluate activele. Bunurile sunt reprezentate de instalaţii de foraj, motocompresoare şi un autoturism Dacia Nova. Suma pe care societatea o datorează bugetului de stat este, conform site-ului MFP, de 18,6 miliarde de lei vechi. Alt nume de pe listă este al REUT SA, firmă controlată de omul de afaceri Constantin Popeci. Pentru datorii de 101 miliarde de lei vechi, fiscul doljean scoate la licitaţie strunguri şi maşini la care preţul total de pornire, la a treia licitaţie, este de 4,032 miliarde de lei vechi. ILSTAR GRUP SRL Craiova, firmă controlată de George Ilinca şi Doru Stănescu, are şi ea datorii de 1,3 miliarde de lei vechi, iar bunul scos la vânzare este o clădire cu etaj de pe Calea Bucureşti, evaluată la 8,32 miliarde de lei vechi.
În fine, alt nume cunoscut din listă este cel al Transporturi, Utilaj, Construcţii (TUC) SA Craiova, căreia i se scot la vânzare maşini la preţul de pornire de 981,6 milioane de lei vechi. Datoriile pe care TUC le are către bugetul de stat se ridică la circa 19 miliarde de lei vechi. Finanţiştii doljeni au părut surprinşi să afle că, printre bunurile executate, la unul dintre ele, cel mai scump, au încurcat adresele.
„Nu ştiu despre ce e vorba. Dacă ar fi să ştiu numărul de telefon sau numărul la pantofi al tuturor derbedeilor şi hoţilor, aş înnebuni şi aş lua-o pe pereţi“, a afirmat Silviu Dumitru, directorul executiv al DGFP Dolj, care se gândeşte deja să investigheze care dintre funcţionari a făcut greşeala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII