16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxe mai mari pentru studenţii UCB

Taxe mai mari pentru studenţii UCB

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu vor plăti din anul universitar 2007 – 2008 taxe de studii mai mari şi vor susţine un interviu la admitere.

Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a decis mărirea taxelor de studii. Această decizie va fi aplicată începând cu anul universitar 2007 – 2008, cuantumul sumelor percepute variind de la o facultate la alta, valoarea creşterii situându-se în medie între 150 – 200 de lei. Până în prezent, taxele de studii variau între 1.500 – 2.000 de lei.
Taxa de studii cea mai mică se înregistrează la Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale, iar cea mai mare la Facultatea de Educaţie Fizică şi Arte Plastice, respectiv 2.000 de lei. 

2.200 de lei la sport

În urma deciziei Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi“, pentru anul universitar 2007 – 2008 valoarea taxelor de studii se prezintă astfel: Facultatea de Educaţie Fizică şi Arte Plastice – 2.200 de lei, Facultăţile de Litere şi Ştiinţe Sociale, Ştiinţe Administrative şi Ştiinţe Juridice – 1.750 de lei. De asemenea, viitorii studenţi la Facultatea de Inginerie vor achita o taxă anuală în valoare de 2.000 de lei. În ceea ce priveşte admiterea, la toate facultăţile aceasta se va face pe baza selecţiei de dosare, excepţie făcând Facultatea de Educaţie Fizică şi Arte Plastice, unde se vor susţine şi probele de specialitate. Singurele facultăţi unde pe lângă selecţia de dosare va fi introdus un criteriu de departajare vor fi Literele şi Dreptul. Aici candidaţii va trebui să treacă printr-un interviu şi printr-o prezentare de CV. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS