11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInstruiţi pentru referendum

Instruiţi pentru referendum

Preşedinţii birourilor celor 306 secţii de votare din judeţul Gorj au fost instruiţi, ieri, la
Târgu Jiu. Cu acest prilej, preşedintele Biroului Electoral al Circumscripţiei nr. 20 Gorj, Dumitru Păsărin, şi reprezentanţii autorităţilor locale i-au informat pe preşedinţi în legătură cu prevederile legale privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din 19 mai, măsurile întreprinse până în prezent în acest sens şi data la care trebuie să se prezinte la sediile secţiilor de votare. Joi, după ce vor ridica de la Biroul Electoral Judeţean buletinele de vot, ştampilele, tuşul şi tuşierele, preşedinţii trebuie să ajungă la sediile secţiilor de votare din teritoriu până la ora 18.00, spre a preda toate aceste materiale organelor care asigură paza.
Tot ieri a început şi acţiunea de amenajare a secţiilor de votare pentru referendumul naţional, în spaţiile stabilite în acest scop.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Constantin Creţan, operaţiunile de confecţionare a cabinelor şi urnelor de vot, alte lucrări care privesc amenajarea celor 57 de secţii de votare delimitate şi numerotate pe teritoriul municipiului sunt executate de Direcţia de Servicii Comunale, acestea urmând să fie finalizate până joi.
Amenajarea primelor 18 secţii de votare pentru referendumul naţional din 19 mai va fi încheiată în cursul acestei zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS