10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCăldura face victime printre gorjeni

Căldura face victime printre gorjeni

Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut deja victime printre gorjeni, cel mai mult având de suferit femeile şi vârstnicii.

Serviciul de Ambulanţă Gorj s-a confruntat în ultimele trei zile cu foarte multe solicitări. Mai multe femei au leşinat pe stradă din cauza căldurii. Potrivit directorului Ambulanţei Gorj, Nicolae Şerban, numai într-o singură zi au fost înregistrate şase cazuri de spasmofilie. „Un lucru îngrijorător este numărul mare al cazurilor de spasmofilie înregistrat în ultima perioadă. Lipsa de calciu este factorul principal al acestei boli şi se manifestă în general la femei, după cum a rezultat şi din ultimele solicitări“. Femeile în general ajung să fie diagnosticate cu spasmofilie, iar căldura accentuează starea de rău.

Două cazuri de leşin din cauza caniculei

La Serviciul de Ambulanţă Gorj au fost înregistrate două cazuri de leşin din cauza caniculei. Directorul Ambulanţei Gorj a afirmat că serviciul pe care îl conduce se pregăteşte să facă faţă solicitărilor ce vor avea loc în următoarea perioadă. „O bătrână a fost dusă la spital cu salvarea după ce a leşinat în biserică la slujbă, iar altă solicitare a fost pe una dintre străzile municipiului Târgu Jiu, unde o femeie a leşinat din cauza căldurii. Ne aşteptăm ca în perioada următoare, dacă va continua să fie caniculă, să avem foarte multe solicitări din partea cetăţenilor. Începe sezonul cald şi vor apărea şi cazurile de leşin, deoarece oamenii merg să-şi plătească anumite datorii şi vor sta la cozi în timpul zilei“, a spus Nicolae Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS