10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDesene pe asfalt la Târgu Jiu

Desene pe asfalt la Târgu Jiu

Zeci de micuţi de la şcolile din municipiul Târgu Jiu au participat la un concurs de desene pe asfalt. Elevii şi-au arătat măiestria la desenat steguleţe şi steluţe frumos colorate pe asfaltul din faţa Prefecturii Gorj.

 În Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu Jiu s-au strâns, ca în fiecare an, câteva zeci de persoane dornice să asiste la manifestările de Ziua Europei, Ziua Eroilor şi Ziua Independenţei României. Şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii autorităţilor locale, care au ţinut obişnuitele alocuţiuni. „Sunt cam aceleaşi discursuri, ce să spună şi bieţii oameni? Ne simţim europeni de mult, încă dinainte de 1 ianuarie. Facem parte din Europa, suntem români. Este o stare de spirit“, a spus Laurenţiu Mihai din Târgu Jiu. Majoritatea persoanelor din Piaţa Prefecturii au ştiut ce anume se sărbătoreşte pe 9 mai: „Înainte de Ziua Europei ar trebui să sărbătorim Ziua Independenţei“, a afirmat unul dintre veteranii prezenţi în piaţă.

Steaguri şi steluţe pe asfalt

Elevii au venit în Piaţa Prefecturii pregătiţi să deseneze. Steguleţe şi steluţe, case frumos colorate au fost doar câteva dintre subiectele desenelor copiilor. „Am desenat o floare, florile îmi plac cel mai mult. Steluţele nu mi-au prea ieşit“, a povestit, zâmbind, Elena Florea, elevă în clasa I. „Steagul României are trei culori şi este frumos. Roşu, galben şi albastru sunt culorile mele preferate. Numai că nu ştiu exact dacă am desenat corect“, a spus Ionuţ Paraschivu, un copil de şase ani. Participanţii la concursul de desene pe asfalt au primit cărţi de colorat, broşuri cu instituţiile statului şi cu statele Uniunii Europene. „S-au distrat minunat micuţii şi au avut o zi frumoasă“, a spus una dintre învăţătoarele copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS