16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSilvicultorii intră în grevă

Silvicultorii intră în grevă

Salariaţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva vor majorări salariale de 30% şi plata salariilor compensatorii, pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi. În caz contrar, aceştia au ameninţat cu acţiuni de protest, urmând ca de luni să intre în grevă japoneză, iar de luna viitoare în grevă generală. „Sindicaliştii cer creşterea salariilor în medie cu 30%. Astăzi (ieri – n.r.), silvicultorii doljeni nu au intrat în grevă“, a declarat Daniel Drîgnei, directorul Direcţiei Silvice Craiova.
Cu toate acestea, nu este exclus ca în următoarea perioadă şi silvicultorii din Dolj să lucreze cu banderole albe la mână. „Mâine o să convoc comitetul conducerii sindicale şi vom stabili cum ne integrăm şi noi în protest“, a declarat Gheorghe Nanu, lider  al sindicatului din cadrul Direcţiei Silvice Craiova, afiliat la Federaţia Silva ce face parte din Confederaţia Sindicală ConSilva. Potrivit acestuia, în sindicatul din cadrul Direcţiei Silvice Craiova sunt aproximativ 500 de angajaţi.
Confederaţia sindicatelor ConSilva afirmă că, în prezent, salariul brut al unui pădurar este de 500 de lei, doar cu 110 lei mai mare decât salariul minim pe economie. În afara majorărilor salariale şi a plăţilor compensatorii pentru disponibilizaţi, sindicaliştii mai cer guvernului să elaboreze un plan de restructurare a Regiei Naţionale a Pădurilor, ca urmare a retrocedărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS