13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIubire sub mâna destinului

Iubire sub mâna destinului

Este inspector şcolar general adjunct, pasionată de chimie, cu o vechime de 14 ani ca dascăl. Este o persoană împlinită, considerându-se printre femeile care nu mai au ce să-şi dorească de la viaţă. Rodica Geanina Chirigiu are o familie frumoasă, un soţ care a sprijinit-o şi a înţeles-o permanent şi o fată aflată deja la vârsta adolescenţei.

Născută în anul 1970, în judeţul Ilfov, Geanina Chirigiu se consideră o femeie împlinită atât profesional, cât şi familial. A crescut împreună cu trei fraţi, alături de care a înţeles că a-ţi urma visul este primordial. A urmat iniţial Liceul de Chimie din Giurgiu, apoi Facultatea de Chimie din Bucureşti. După absolvirea ei s-a înscris la Facultatea de Biochimie Tehnologică din Craiova. Imediat după terminarea primei facultăţi, Geanina Chirigiu a lucrat în învăţământ, s-a ataşat de copii, meseria de dascăl devenind împlinirea sa profesională. S-a titularizat prin concurs la Liceul „Odobleja“ şi la Grupul Şcolar Electroputere, apoi alţi patru ani a fost profesoară de chimie la Liceul Sanitar, în prezent fiind profesoară la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova. Din 2002 până în 2005 a ocupat şi funcţia de inspector de specialitate – disciplina chimie, iar din martie 2005 este inspector şcolar general adjunct, în cadrul Departamentului Management. „Mă ocup de tot ce ţine de activitatea directorilor de unităţi şcolare din judeţ, inclusiv de organizarea concursurilor pentru postul de director, coordonez mişcarea personalului didactic, integrarea europeană, proiecte comunitare, perfecţionarea şi dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, activităţi educative etc. Nu am renunţat însă niciodată la munca la catedră. Anul acesta, pe 1 septembrie, împlinesc 14 ani de carieră“, a povestit inspectorul şcolar general adjunct Geanina Chirigiu.

Încrederea, loialitatea şi toleranţa

Geanina Chirigiu este căsătorită cu Liviu, absolvent al Facultăţii de Chimie – Fizică şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, ca şef de promoţie, pentru ambii cariera ocupând un loc foarte important. Liviu Chirigiu este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. S-au căsătorit din anul doi de facultate, iar în numai doi ani a apărut şi copilul, Larisa Mariana Elisabetha. „Este foarte important ca partenerii unui cuplu să împărtăşească aceleaşi aspiraţii, să lucreze chiar în acelaşi domeniu. În acest fel există mai multă toleranţă şi înţelegere pentru activitatea celuilalt. Tot ce am realizat a fost prin foarte multă muncă, fiecare reuşită unindu-ne şi mai mult. Pot spune cu mâna pe inimă că mă consider ca făcând parte din rândul femeilor împlinite, care nu-şi mai doresc nimic de la viaţă. Am un soţ pe care-l iubesc şi care, la rândul lui, mă iubeşte, mă susţine şi mă încurajează. În cazul nostru, consider că destinul şi-a spus cuvântul, ne-am căsătorit după numai câteva luni din momentul în care ne-am cunoscut. În martie ne-am cunoscut, iar în luna mai m-a cerut în căsătorie“, a povestit Geanina Chirigiu.
Pentru soţii Chirigiu, încrederea, loialitatea şi toleranţa sunt ingredientele cele mai importante ale unei căsnicii fericite. Important este ca orice om să ia din viaţă tot ce-i mai frumos, să se bucure de fiecare lucru mărunt care îi încântă ochiul şi sufletul, chiar dacă este vorba de un simplu copac, de o floare sau de un animal. În ciuda faptului că sunt doi oameni foarte ocupaţi, soţii Chirigiu au foarte mulţi prieteni cu care îşi petrec concediile şi week-end-urile.

Proiecte didactice

Geanina Chirigiu este autoarea a numeroase publicaţii sau lucrări ştiinţifice de specialitate, având o activitate metodică de implicare în proiecte didactice atât la nivelul unităţii şcolare, cât şi la nivel judeţean sau naţional.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII