6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncidente după anunţarea victoriei lui Sark ozy

Incidente după anunţarea victoriei lui Sark ozy

Nicolas Sarkozy a devenit noul preşedinte al Franţei, fiind ales cu 53,06 la sută din voturi, în timp ce contracandidata sa, socialista Segolene Royal, a obţinut 46,94 la sută din sufragii.
Rezultatele au fost date publicităţii de Ministerul de Interne, după numărarea tuturor voturilor din Franţa. Aceste rezultate nu includ însă şi voturile francezilor din străinătate. Participarea la scrutin a fost foarte ridicată, 85 la sută din electorat prezentându-se la urne.
Victoria lui Sarkozy a fost sărbătorită duminică noapte în Place de la Concorde, din Paris, unde mii de susţinători ai acestuia s-au adunat fluturând drapele tricolore şi manifestându-şi bucuria. Pe de altă parte, opozanţii săi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de victoria acestuia, incendiind mai multe maşini şi provocând o serie de incidente la periferia Parisului şi în oraşe precum Nantes sau Lyon. 367 de maşini au fost incendiate şi 270 de persoane au fost arestate ca urmare a violenţelor înregistrate după anunţarea victoriei lui Sarkozy. Din numărul total, 172 de maşini au fost incendiate în regiunea pariziană, dintre care cel puţin zece la Paris, potrivit bilanţului anunţat ieri-dimineaţă. Poliţia şi jandarmeria au reţinut 270 de persoane, dintre care 136 în provincie, 46 la Paris şi 88 în restul regiunii Ile-de-France. 28 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în ciocniri cu grupuri de extremă stânga sau anarhişti la Lyon, Nantes, Paris, Toulouse şi Rennes.                   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS