22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie internă pentru anchetarea rectorului Adrian Gorun

Comisie internă pentru anchetarea rectorului Adrian Gorun

Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, Adrian Gorun, va fi anchetat de o comisie internă care va lua la puricat toate deciziile emise în ultima perioadă de şeful instituţiei de învăţământ superior din capitala Gorjului.

GORJ. Adrian Gorun a intrat în vizorul unei comisii interne de anchetă care va întocmi un raport legat de activitatea din ultima perioadă a rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Comisia este condusă de prorectorul Liviu Cârţână şi din aceasta fac parte: Constantin Căruntu, Luminiţa Popescu, Liviu Neamţu, Eduard Lădaru şi Elvis Voicu. Cei şase vor avea misiunea de a verifica în amănunt toate deciziile emise de rector şi în general toate actele emise de Adrian Gorun care au influenţat bunul mers al instituţiei. Decizia de a înfiinţa o comisie de anchetă care să verifice activitatea celui care conduce unitatea de învăţământ superior a fost luată în ultima şedinţă a Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi“, cu majoritatea voturilor celor prezenţi la întrunirea respectivă.

S-a cerut revocarea lui Popeangă

Înfiinţarea comisiei care să îl verifice pe rectorul Adrian Gorun a fost motivată de o solicitare a decanului Facultăţii de Ştiinţe Economice, profesorul Constantin Căruntu, membru al Senatului, care a cerut revocarea din funcţie a prorectorului Vasile Popeangă. Acesta este bănuit că prin acţiunile sale creează o imagine proastă instituţiei, în urma mai multor acuzaţii la adresa rectorului apărute într-o publicaţie naţională. Prorectorul Popeangă este bănuit că s-ar afla la originea publicării informaţiilor respective.
Rectorul Adrian Gorun a respins solicitarea lui Constantin Căruntu, hotărându-se în cele din urmă înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice dacă acuzaţiile sunt reale. Acestea se referă la starea de incompatibilitate în care se află rectorul, care este şi secretarul general al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar şi la anumite decizii luate de Adrian Gorun, în calitatea sa de şef al universităţii.

Prorectorul a preluat toate atribuţiile

În perioada în care va fi anchetat de comisia din cadrul instituţiei, rectorul nu va mai semna nici un document, Adrian Gorun delegându-i prorectorului Liviu Cârţână toate atribuţiile pe care le mai avea. Pentru a nu fi incompatibil cu funcţia pe care o deţine la MEC, Adrian Gorun şi-a delegat mai multe atribuţii prorectorilor săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU