14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalColţul gospodinei

Colţul gospodinei

Condimente „creative“

Muştar de calitate superioară. Delicios şi bun substitut pentru maioneză, datorită aromei, muştarul reprezintă elementul de bază perfect pentru un sos cu un gust picant caracteristic. Varietăţile cât mai „exotice“ sunt cele care fac diferenţa atunci când este vorba despre un sandviş de succes!
Oţeturi aromate. Se găsesc numeroase oţeturi care conţin ingrediente hrănitoare şi savuroase, cum ar fi usturoiul, sau chiar sucuri de fructe, cum ar fi zmeura. Folosiţi aceste oţeturi pentru o salată extrem de „la modă“ – cea fără prea mult ulei.
Borcane cu usturoi şi ghimbir tăiat. Deşi este întotdeauna de preferat să folosiţi ingrediente proaspete, usturoiul şi ghimbirul tăiat dinainte vă scutesc de foarte mult timp şi unde mai puneţi că au, chiar şi aşa, un gust extraordinar! Păstraţi aceste borcane la îndemână pentru zilele în care nu aveţi foarte mult timp la dispoziţie pentru pregătiri.
Condimente. Este bine să aveţi în bucătărie o mare varietate de ierburi uscate şi de condimente.
Elementele de bază pe care orice gospodină ar trebui să le aibă în cămară sunt: busuioc pentru orice specialitate italiană, mărar pentru preparatele gustoase cu cartofi, ghimbir uscat pentru o aromă asiatică unică, frunze de dafin pentru supe şi tocăniţe delicioase, dar şi rozmarin pentru mâncărurile cu specific mediteranean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS