10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBritanicele se îmbogăţesc mai repede

Britanicele se îmbogăţesc mai repede

Aproape jumătate dintre milionarii din Marea Britanie (46 la sută) sunt de sex feminin, potrivit unei anchete realizate de reprezentanţii biroului de studii Datamonitor.

Potrivit autorilor anchetei, în Regatul Unit al Marii Britanii, tendinţa actuală de evoluţie este aceea că din ce în ce mai multe femei devin mai bogate decât reprezentanţii sexului tare, urmând ca în câţiva ani numărul de doamne milionare să-l depăşească pe cel al bărbaţilor posesori ai unor averi impresionante. Un detaliu important este acela că multe dintre aceste femei nu şi-au adunat averea ca urmare a muncii depuse, ci după divorţuri „profitabile“.
Piaţa muncii a fost însă puternic influenţată de afluxul de femei. În 1984, existau aproximativ 645.000 de femei independente din punct de vedere financiar, în timp ce în zilele noastre există peste un milion de femei de afaceri, în toate sectoarele. Un sfert dintre cei care figurează pe lista celor mai importanţi şefi de firme din Marea Britanie este reprezentat de femei.
Aproximativ 35.000 de englezoaice au o avere de peste 1,5 milioane de euro şi 4.000 de doamne posedă peste 7,5 milioane de euro. Aceste valori cuprind în acelaşi timp sume de bani, dar şi acţiuni sau fonduri de investiţii. În ultimii şapte ani, averea englezoaicelor a crescut cu 150 la sută.
Cu toate acestea, un divorţ poate deveni pentru doamne calea către a face o avere frumuşică pe care să nu o împartă cu nimeni. Spre exemplu, gestionarul de fonduri Alan Miller a trebuit să-i plăstească fostei sale soţii, cu care a fost căsătorit doar trei ani, suma de 7,5 milioane de euro.
La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Karen Parlour, fosta soţie a fotbalistului Ray Parlour, care a primit o treime din averea acestuia „pentru rolul pe care l-a jucat în succesul de care s-a bucurat soţul său“.
În urmă cu zece ani, un bărbat milionar avea în medie patru milioane de euro, în timp ce versiunea sa feminină se bucura de doar 2,4 milioane de euro. Astăzi, diferenţa este doar de un 1,5 milioane. Un milionar britanic deţine aproximativ 4,5 milioane de euro, în timp ce o femeie mai mult decât înstărită are aproximativ trei milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS