6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAndreea-Gabriela a ajuns într-un centru de primire

Andreea-Gabriela a ajuns într-un centru de primire

Fetiţa de un an şi patru luni din Balş, care a fost la un pas de a-şi pierde viaţa din cauza neglijenţei părinţilor, a ajuns într-un centru de primire în regim de urgenţă.

  Andreea-Gabriela Băileşteanu a fost luată săptămâna trecută de asistenţii sociali de la locuinţa concubinului mamei ei, unde femeia se întorsese cu copilul după externarea din Spitalul de Urgenţă Craiova. „Fetiţa a fost dusă într-o casă de tip familial, unde va locui o perioadă împreună cu alţi cinci copii şi va putea fi îngrijită cum se cuvine de personalul de specialitate, angajat al Direcţiei. Are probleme de sănătate (sechele după accident, distrofie) care necesită îngrijiri deosebite“, a spus Luminiţa Tudora, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt.

În aşteptarea rezultatelor anchetei

Potrivit conducerii DGASPC Olt, deocamdată nu se pune problema ca fetiţa să plece din centru. „Copilul rămâne în custodia noastră până când vor fi lămurite mai multe aspecte. Printre altele, aşteptăm şi finalizarea anchetei organelor de poliţie“, a precizat Luminiţa Tudora.
Copilul a trecut în custodia DGASPC Olt fără scandal, mama fiind de acord să-l cedeze pentru o perioadă de timp. Mirela Băileşteanu a primit însă dreptul de a-şi vizita copilul, femeia  reuşind să impresioneze asistenţii sociali prin comportamentul ireproşabil pe care l-a avut în timpul spitalizării fetiţei. „Din primele zile de internare a stat lângă copil, dovedind că este o mamă bună“, a spus Mirela Băileşteanu.
De asemenea, tatăl natural al fetiţiei, Dorel Ştefan, le-a declarat asistenţilor sociali că doreşte să solicite custodia fetiţiei şi a surorii mai mari, Alina, de opt ani, aflată momentan la Pieleşti, în îngrijirea bunicilor.
Amintim că, în urmă cu aproximativ o lună, Andreea-Gabriela a fost transportată în comă la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce a suferit multiple traumatisme craniene. Organele de anchetă nu au reuşit să stabilească până acum dacă fetiţa a fost lovită cu brutalitate (principalul suspect este concubinul mamei) sau a căzut pe casa scărilor, aşa cum a susţinut mama.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU