10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal159 de secţii în străinătate pentru referendum

159 de secţii în străinătate pentru referendum

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat ieri că va organiza 159 de secţii de vot pentru românii din afara graniţelor, în ambasade, consulate şi consulatele onorifice, dar şi în oraşe cu o mare concentrare de români, precum Castellon, în Spania, şi Treviso, în Italia.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul MAE, cele mai multe secţii de vot sunt în SUA, în 21 de oraşe de pe întreg teritoriul american: Washington, Chicago, Los Angeles, New York, Atlanta, Boston, Bridgeport, Cleveland, Dallas, Detroit, Hollywood, Houston, Indianapolis, Las Vegas, Minneapolis, Norfolk, Philadelphia, Portland, Salt Lake City, San Francisco şi Larose. În Europa, cele mai multe centre de vot vor fi în Spania (Madrid, Barcelona, Castellon de la Plana, Sevilla şi Valencia), în Italia (Roma, Florenţa, Genova, Milano, Torino şi Treviso-Asolo), precum şi în Germania (Berlin, Bonn, Hamburg, München, Stuttgart).
Cetăţenii români aflaţi la momentul referendumului în străinătate vor putea vota pe baza unui act de identitate valabil: carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate ori paşaport diplomatic, de serviciu, consular sau simplu, informează MAE. Alegătorii – atât cei cu domiciliul în străinătate, cât şi cei cu domiciliul în România – trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere (un formular standard) din care să rezulte faptul că nu şi-au exercitat sau nu îşi exercită dreptul la vot în aceeaşi zi pe baza altui act de identitate.
Scrutinul se va derula în intervalul 8.00 – 20.00, ora locală a fiecărei ţări.                     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII