17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii, primii la Concursul de Fizică

Oltenii, primii la Concursul de Fizică

OLT. Echipa formată din nouă dintre membrii lotului judeţean olimpic s-a clasat pe primul loc la Concursul Interjudeţean de Fizică „Liviu Tătar“, ediţia a VII-a, iniţiat de Facultatea de Fizică a Universităţii din Craiova şi desfăşurat la Alexandria. Elevii s-au confruntat cu echipe din Argeş, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Teleorman şi Vâlcea, precum şi cu un echipaj din Republica Moldova. Cel mai mare punctaj pe echipe a fost obţinut de reprezentanţii Oltului, cupa itinerantă a concursului fiind înmânată de preşedintele comisiei, prof. univ. dr. Florea Uliu, elevului Alexandru Ioan Barbu. Acesta a obţinut cel mai mare punctaj la concursul individual şi este ocupantul locului I.
Proba individuală a adus şi ea două premii şi şapte menţiuni: premiul I – Alexandru Ioan Barbu, de la CN„Radu Greceanu“ Slatina; premiul III – Adrian Radu, de la CN „Radu Greceanu“ Slatina; menţiune – Octavian Năsui, de la CN „Radu Greceanu“ Slatina; menţiune – Mihaela Călinescu, de la CN „Ion Minulescu“ Slatina; menţiune – Mihaela Turcu, de la CN „Radu Greceanu“ Slatina; menţiune – Daniel Grigoraş Mihai, de la CN „Radu Greceanu“ Slatina; menţiune – Marina Nicoleta Raicea, de la CN „Ion Minulescu“ Slatina; menţiune – Ana Maria Sanda, de la CN „Radu Greceanu“ Slatina; menţiune – Cristina Constantin, de la CN „Ion Minulescu“.
Cupa „Liviu Tătar“ revine pentru a doua oară slătinenilor, prima victorie fiind înregistrată la cea de-a doua ediţie a concursului, din urmă cu cinci ani. Profesorii care i-au pregătit pe cei nouă elevi sunt: Ion Cîciu, Nicolae Ioniţă şi Ion Petrică  – Colegiul Naţional „Radu Greceanu“, Dumitru Combei şi Camelia Petrică, de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS