17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtac pe trenul personal

Atac pe trenul personal

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au prins în ultimele zile mai mulţi autori ai unor infracţiuni comise pe calea ferată, printre care o tâlhărie şi un furt.

Poliţiştii craioveni de la Transporturi s-au confruntat în ultimele zile cu două cazuri grave, o tâlhărie comisă pe un tren personal şi un furt de cale ferată, autorii infracţiunilor fiind identificaţi şi reţinuţi. Sâmbătă, în jurul orei 20.00, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Caracal – Olt au fost sesizaţi de impiegatul de mişcare că la kilometrul 242 + 700, în zona localităţii Deveselu, pe una dintre liniile secundare, a fost tăiată şina cu un aparat de sudură. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit zece bucăţi de şină a câte doi metri. Bănuind că persoanele care tăiaseră calea ferată vor veni să ia „prada“, oamenii legii au organizat o pândă. Aşteptările nu le-au fost înşelate, pentru că, în cursul aceleiaşi seri, doi bărbaţi au venit cu o căruţă pentru a lua bucăţile de şină. După ce aceştia au început să încarce fierul, poliţiştii au intervenit şi l-au reţinut pe Petrică Fleancu, de 47 de ani, din Deveselu. Cealaltă persoană a reuşit să fugă, însă a fost identificată mai târziu în persoana lui Daniel Marin, de 19 ani, din aceeaşi localitate. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de pătrundere neautorizată în zona de siguranţă a căii ferate şi furt calificat.

Şi tâlhărit, şi căzut din tren

Poliţia Transporturi Mehedinţi a fost sesizată prin 112, duminică noapte, în jurul orei 1.00, că Nicolae T., de 18 ani, din localitatea Voineasa – Olt, a fost victima unei tâlhării pe trenul personal 9193, care circula pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin, imediat după plecarea trenului din staţia Prunişor. O echipă a poliţiştilor de la Transporturi a plecat imediat cu o maşină şi a aşteptat trenul într-o staţie înainte de Severin.
După ce s-au urcat în personal, oamenii legii i-au identificat pe autorii tâlhăriei, aceştia fiind Traian V., de 16 ani, Ovidiu Mariş, de 19 ani, Mirela Şoşa, de 18 ani, şi Georgian Lăzeanu, de 18 ani, toţi din Craiova.
În urma cercetărilor s-a stabilit că autorii tâlhăriei şi victima s-au cunoscut în Craiova, însă pe drum primii s-au hotărât să-l jefuiască pe Nicolae.
Tânărul a fost bătut şi jefuit de un telefon mobil şi banii pe care îi avea asupra sa, în urma altercaţiei acesta căzând din tren. „În timp ce încerca să se apere sau să scape din mâinile agresorilor, victima a căzut din tren. A fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale, însă nu a suferit leziuni grave pentru că trenul mergea cu viteză mică, incidentul petrecându-se imediat după plecarea din staţia Prunişor“, a precizat Constantin Budici, şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova.

Cercetaţi în stare de libertate

Cei patru tineri – Traian V., Ovidiu Mariş, Mirela Şoşa şi Georgian Lăzeanu – au fost reţinuţi, iar luni au fost prezentaţi unui procuror, care a dispus ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII