17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Georgescu, înlocuit cu Nicoli şi Mâciu
Societatea de drumuri a Consiliului Judeţean Dolj va avea, începând de luni, o nouă conducere. Consilierii judeţeni au dat ieri mandat împuterniciţilor AGA la Societatea Comercială Lucrări Drumuri şi Poduri să îl revoce la şedinţa de luni din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Eugen Georgescu şi să îl numească în locul acestuia pe Marin Nicoli, care este administrator şi la Parc Industrial Craiova. Potrivit lui Nicoli, schimbarea din funcţia de director a lui Georgescu nu a mai fost necesară, deoarece acesta nu mai era director la societate, ci doar administrator, conform Legii nr. 441/2006 având contractul de muncă suspendat. Cu toate acestea, plenul consiliului judeţean a delegat conducerea societăţii unor directori. Începând de luni, directorul general al LDP este fostul director economic al societăţii, Gheorghe Mâciu, iar director adjunct este Marcela Rada, fost şef serviciu.
(C.B.)

Se întinde „gheara“
Încă nouă străzi au intrat în aria de lucru a echipajelor care blochează roţile maşinilor parcate neregulamentar, potrivit unei decizii adoptate ieri de Consiliul Local Municipal Craiova. Pericolul îi paşte pe proprietarii de autovehicule şi pe strada Theodor Aman, pe bulevardul Ştirbei Vodă (între bulevardul 1 Mai şi strada Unirii), pe străzile Înfrăţirii, Felix Aderca, Iancu Jianu, Matei Basarab, Al. Macedonski, C.D. Fortunescu şi A.I. Cuza, între strada Arieş şi strada Al. Macedonski. Numărul total de artere pe care, teoretic, pot interveni blocările şi ridicările auto ajunge la 47. În prezent, numai pe 24 dintre acestea se şi pot pune în practică astfel de măsuri împotriva celor care parchează neregulamentar, din cauză că pe celelalte nu au fost încă amplasate indicatoarele de avertizare, potrivit legii.
(M.B.)

Centrul Băniei, amânat de referendum
Centrul modernizat al Băniei nu va mai fi inaugurat pe 19 mai, din cauză că data coincide cu ziua organizării referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat ieri primarul Craiovei, Antonie Solomon. El a precizat că are în vedere datele de 26 mai sau 3 iunie pentru tăierea panglicii la centru şi că, în oricare dintre situaţii, nu va mai merge în vizita de o săptămână pe care urma să o facă în perioada 20 – 26 mai, împreună cu alţi zece reprezentanţi ai municipalităţii, la Shyian, oraş chinez înfrăţit cu Craiova.
(M.B.)

Zi de sărbătoare la Şcoala Obedeanu
Elevii şi profesorii Şcolii nr. 1 „Obedeanu“ din Craiova s-au adunat ieri în curtea instituţiei pentru a sărbători 232 de ani de la înfiinţarea celei mai vechi unităţi de învăţământ din Bănie. Înainte de începerea petrecerii, participanţii au depus coroane de flori la mormântul boierului Constantin Obedeanu, ctitorul instituţiei. După acest moment solemn, invitaţii au fost îndulciţi cu una dintre prăjiturile elevelor harnice care au participat la concursul „Cea mai bună prăjitură“. Petrecerea a continuat cu programul artistic „Un cântec, un zâmbet, o floare pentru şcoala-n sărbătoare“, la care au participat atât elevi ai unităţii de învăţământ, cât şi ai Şcolii de Arte şi Meserii Predeşti, ai Şcolii Speciale „Sfântul Vasile“ din Craiova, lor alăturându-li-se prichindeii de la Grădiniţa „Căsuţa Fermecată“. La zi de sărbătoare nu a lipsit nici o partidă de fotbal între echipa şcolii gazdă şi echipa Şcolii Teasc, urmată de câteva întreceri sportive. Nu au fost uitaţi nici elevii cei mai buni ai şcolii, participanţi la concursuri şi olimpiade, care au fost premiaţi.
 (C.R)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS