16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul Nicolăescu desfiinţează autorităţile de sănătate publică

Ministrul Nicolăescu desfiinţează autorităţile de sănătate publică

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat ieri că autorităţile de sănătate publică vor fi desfiinţate şi înlocuite cu structuri flexibile, mai puţin birocratice.
Luând parte la şedinţa de bilanţ a Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, ministrul sănătăţii a arătat că sunt necesare structuri noi, care să deservească bolnavii, pacienţii, oamenii, şi nu structuri birocratice. În privinţa sarcinilor şi a atribuţiilor pe care le au în prezent autorităţile de sănătate publică, ministrul nu a precizat de cine vor fi preluate. Totuşi, acesta a menţionat că ar putea face acest lucru fie organisme ale administraţiei locale, fie ale administraţiei centrale.
Potrivit ministrului, în procesul de descentralizare a sistemului de sănătate din România vor intra şi institutele de medicină legală, ca structuri separate ale Ministerului Sănătăţii. În plus, vor mai fi organizate alte şase structuri regionale.
„Vom avea o medicină legală reorganizată pe structurile regionale, respectiv Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Târgu Mureş“, a mai spus Nicolăescu, completând că „suntem în faza în care facem o modificare substanţială a ceea ce înseamnă sistemul de sănătate din România şi mă refer aici, aşa cum am amintit deja, la descentralizarea structurilor din sănătate în vederea eliminării birocraţiei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS