12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmor la Coloneşti - Olt

Omor la Coloneşti – Olt


Un bătrân de 73 de ani din Coloneşti a murit în Secţia de reanimare a Spitalului Judeţean Slatina la scurt timp după ce a fost bătut cu bestialitate de vecinul său marţi după-amiază, în jurul orei 14.30.
Martorii spun că Marin Traşcă, de 58 de ani, din Piteşti, l-a tras pe Alexandru Petre în gospodăria sa, i-a legat mâinile cu o sfoară şi l-a lovit cu o cârjă timp de o jumătate de oră. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale soţiei victimei şi ale vecinilor. Nimeni nu a intervenit de teama agresorului. În urma loviturilor primite, victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Slatina, fiind internată în Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

În cursul nopţii, inima bătrânului a încetat să mai bată. Marin Traşcă îşi recunoaşte fapta, dar spune că a fost în legitimă apărare. În prezent, acesta este cercetat, iar, dacă va fi găsit vinovat, riscă să-şi petreacă restul vieţii în închisoare.

„A intrat peste mine în curte şi a încercat să mă lovească“

Marin Traşcă s-a mutat în comuna Coloneşti în urmă cu mai bine de doi ani. Marţi după-amiază, el săpa la via din curte. Între timp, spune agresorul, au apărut Alexandru şi soţia sa, Paulina.Cei doi au mers la locul pe care îl au lângă proprietatea lui Traşcă, pentru diverse lucrări.
Ajunşi acolo, bătrânul, care se deplasa cu ajutorul unor cârje, a observat găinile vecinului pe proprietatea sa. A început să le gonească, aruncând după ele cu bulgări de pământ, după cum spune Traşcă. Acesta a strigat la bătrân să-i lase păsările în pace. În urma unui schimb de replici, între cei doi a izbucnit o ceartă în toată regula, care s-a încheiat cu lovituri crunte şi, în final, cu decesul bătrânului. Agresorul povesteşte amănunţit întâmplarea, arătând şi locul în care l-a legat pe bătrân: „A început să mă înjure şi a intrat peste mine în curte. Uitaţi, a împins poarta, a rupt din ştachete şi lanţul de la poartă. A ridicat cârja la mine. I-am luat cârja din mână şi am aruncat-o peste gard. A ridicat-o şi pe cea de-a doua. Am aruncat-o şi pe aia. Apoi a scos din buzunar un cuţit de bucătărie. M-am speriat, normal. Am luat cârja de pe jos şi i-am dat peste mână ca să-i scape cuţitul. Apoi l-am legat, ca să vadă şi poliţia cum a intrat să mă omoare în curtea mea. I-am dat peste mâini, recunosc, dar nu să-l omor. L-am lovit mai mult peste degete ca să-i cadă cuţitul din mână“, a spus agresorul.

„L-a bătut cu cârjele, sunt pline de sânge“

Familia bătrânului spune că, în momentul producerii agresiunii, la barul din comună erau mai mulţi oameni. Aceştia se uitau îngroziţi, însă nimeni nu a intervenit. Singura care a încercat să-l scape pe bătrân din mâinile lui Traşcă a fost soţia lui. Femeia a încercat să-şi apere soţul, dar a primit şi ea câteva lovituri serioase. Bărbaţii care se aflau la bar au anunţat poliţia.
Oamenii legii spun că au găsit victima legată cu o funie, iar lângă aceasta era un cuţit. Copiii victimei susţin că Traşcă a luat cuţitul din casă şi l-a pus în mâinile victimei, pentru ca poliţia să creadă că bătrânul era înarmat. „Există oameni care l-au văzut când a luat cuţitul din casă şi când i l-a pus tatei în mână. Ştergea mânerul cuţitului cu mâinile lu’ tata, pentru a rămâne amprente pe el.
Martorii spun asta, şi mama l-a văzut. Are necaz pe părinţii mei pentru că nu au vrut să-i vândă lui pământul pe care îl avem acolo“, au susţinut copiii bătânului. Şeful poliţiei din comună, Ion Burcea, a spus că atât victima, cât şi agresorul erau oameni liniştiţi. „Traşcă a venit în comună în urmă cu vreo doi ani. N-am avut probleme cu el până acum. Nici cu victima. Erau oameni liniştiţi şi muncitori“, a spus poliţistul comunei. Astăzi, victima va fi autopsiată, urmând să se stabilească motivul care a dus la decesul bătrânului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS