14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMischie, audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Mischie, audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, s-a prezentat ieri în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a fost audiat în procesul în care este judecat pentru contrabandă cu arme.

GORJ. Nicolae Mischie a fost audiat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul „Arma de vânătoare“. Dosarul în care fostul baron de Gorj este acuzat de contrabandă cu arme a ajuns la Bucureşti, după ce a trecut pe la Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel din Craiova. Judecătorii Tribunalului Gorj au fost indulgenţi cu Nicolae Mischie, dându-i o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei şi dispunând confiscarea armei de vânătoare şi a tocului. Decizia judecătorilor gorjeni a fost menţinută de magistraţii Curţii de Apel din Craiova, procesul ajungând în cele din urmă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii făcând recurs.
La termenul programat ieri la instanţa din Bucureşti, Nicolae Mischie a fost degajat, comunicându-le magistraţilor că şi-a achiziţionat arma de vânătoare în anul 1997, din Elveţia, motivul fiind „snobismul vânătoresc“. De altfel, Nicolae Mischie a fost o bună perioadă membru şi preşedinte onorific al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj.

Apărat de Doru Viorel Ursu

Magistraţii bucureşteni au mai aflat că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a introdus arma în ţară, pe bucăţi, dar nu în anul în care a achiziţionat-o, ci mai târziu, pentru că a lăsat-o la reparat la un prieten, fiind defectă în momentul în care a fost cumpărată. Nicolae Mischie a spus că la vamă nu i s-a cerut să îşi declare obiectele pe care le avea în bagaje. Cunoscând faptul că era obligat să îşi declare arma şi că trebuia să i se perceapă taxe vamale, fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj a afirmat în faţa judecătorilor că a mers două săptămâni mai târziu la poliţie, unde a anunţat că şi-a luat armă. Apărătorul lui Mischie, avocatul Doru Viorel Ursu, a întărit ideea că cel pe care îl reprezintă nu se face vinovat de contrabandă cu arme, ci doar de sustragerea de la plata taxelor vamale, ceea ce nu reprezintă o infracţiune, ci contravenţie:
 „Bun sau rău, cu toată mediatizarea acestui om, el merită înţelegerea dumneavoastră pentru că, în modul în care a trăit, este omul care-şi reflectă activitatea printr-o bibliotecă cum n-au avut oltenii şi a tras Gorjul pe locul 12 în ţară“, a susţinut avocatul Ursu.

În pronunţare

Procesul a rămas în pronunţare, Mischie urmând să afle dacă a scăpat de primul dosar în care a fost trimis în judecată. Fostul baron mai este judecat la Târgu Jiu pentru fapte de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU