12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul culturii, la Târgu Jiu

Ministrul culturii, la Târgu Jiu

Ministrul culturii şi cultelor, Adrian Iorgulescu, va veni miercuri, 18 aprilie, la Târgu Jiu pentru a participa la dezvelirea unei plăci care menţionează că ansamblul monumental Calea Eroilor, realizat de Constantin Brâncuşi, a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural European.  Potrivit primarului Florin Cârciumaru, placheta, care va fi dezvelită de ministrul culturii, va fi aşezată la intrarea în Parcul Central din Târgu Jiu, acolo unde se află Poarta Sărutului, Masa Tăcerii şi Aleea Scaunelor.
Primarul a spus că, ulterior, este posibil să mai fie pusă o placă de acest fel şi în Parcul Coloanei fără de Sfârşit.  Adrian Iorgulescu va veni la Târgu Jiu însoţit de mai mulţi reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor.
Autorităţile locale vor încerca să abordeze, la întâlnirea cu ministrul, ideea înlocuirii actualului paviment, în acest sens fiind în lucru şi un proiect. Ansamblul monumental realizat de Brâncuşi la Târgu Jiu a fost inclus în luna februarie a acestui an în Patrimoniul Cultural European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS