24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManţog nu se teme de Morega

Manţog nu se teme de Morega

Preşedintele PD Gorj, Ionel Manţog, a declarat că nu se teme că şi-ar putea pierde postul de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, considerând că Dan Ilie Morega nu are suficiente pârghii pentru a-l trage pe dreapta.

Ionel Manţog, liderul Organizaţiei Judeţene a PD Gorj, consideră că preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, nu poate să impună schimbări în structura de conducere a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Unitatea îl are ca director pe democratul Daniel Burlan, liderul filialei judeţene a PD, Ionel Manţog fiind director economic. În ultima perioadă, mai ales după ce a revenit la şefia PNL, în urma expirării perioadei de suspendare, Dan Ilie Morega a lansat mai multe atacuri la adresa fostului său partener de guvernare şi, în general, împotriva democraţilor care deţin funcţii de conducere în sectoarele minier şi energetic, respectiv la SNLO şi la Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni. Ţinta principală a fost Ionel Manţog, despre care şeful liberalilor gorjeni a precizat că vrea să îl schimbe de la conducerea SNLO.

Probleme cu organigrama

Liderul democrat a minimalizat consistenţa mesajelor transmise de Dan Ilie Morega şi a precizat că nu ia în seamă ameninţarea preşedintelui liberal. Acesta din urmă este nemulţumit că pediştii au modificat organigrama SNLO, lucru ce le-ar fi permis democraţilor controlul total al banilor: „Actuala formulă de organizare a SNLO a redus cu 40 la sută numărul de directori, a permis o majorare cu nouă la sută a preţului cărbunelui, o creştere a salariilor cu de patru ori nivelul inflaţiei, fundamentarea unui buget pentru prima oară fără ajutor de la stat, o derulare corectă a tuturor procedurilor de achiziţie publică. Actuala structură de organizare a SNLO nu trebuie să-i placă lui Morega, ea se judecă prin eficienţa demonstrată, iar un amestec atât de brutal al politicului în economic nu a fost înregistrat nici în perioada de guvernare 2000-2004 şi lucrul ăsta nu e de bun augur. Pe mine nu m-a validat Morega la SNLO şi nici nu o să mă valideze vreodată, în condiţiile în care şi eu şi PD ne-am făcut datoria faţa de această importantă unitate economică“, a menţionat Ionel Manţog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS