22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit la patru zile după accident

A murit la patru zile după accident

Un accident petrecut duminică, în ziua de Paşte, care iniţial a fost catalogat ca „uşor“ de poliţiştii doljeni de la Rutieră, s-a dovedit, mai târziu, mortal.

Conform unui buletin informativ emis luni de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, duminică, în jurul orei 13.00, în apropierea comunei Valea Stanciului, Marian Mitea, de 19 ani, din Craiova, în timp ce conducea un Cielo, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În buletinul informativ se preciza că au fost accidentaţi uşor conducătorul auto, dar şi IIeana Gherman, de 18 ani, din Gângiova, şi Silvia Barbărasă, de 20 de ani, din Segarcea, pasagere în autoturism. Ulterior, un cititor al GdS ne-a sesizat că, de fapt, cele două pasagere nu au fost rănite uşor, ba una dintre tinere a decedat câteva zile mai târziu, pe patul spitalului, precizând că medicii nu au depus toate eforturile pentru a o salva. Într-adevăr, conform evidenţelor Spitalului de Urgenţă (SCU) Craiova, Silvia Barbărasă a decedat pe 12 aprilie, la ora 0.45, în urma unui stop cardiorespirator datorat rănilor suferite.

Transportată în stare gravă la spital

Silvia Barbărasă a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost internată cu un traumatism cranio-cerebral acut, grav. „Conform fişei de observaţie, pacienta a fost adusă pe secţie cu un traumatism cranio-cerebral grav, în comă de gradul III. A fost transferată la Reanimare, însă a decedat în urma unui stop cardiorespirator, o urmare destul de frecventă în astfel de cazuri“, a explicat Dana Budulan, asistenta-şefă a Secţiei de neurochirurgie din cadrul SCU Craiova.
Conducerea IPJ Dolj spune că, dacă inspectoratul a comunicat iniţial că evenimentul rutier a fost unul uşor, nu înseamnă că şoferul va scăpa de răspundere.
„Poliţiştii se deplasează la faţa locului în cazul unui accident, iar dacă medicii le comunică după diagnosticul iniţial că victimele nu au suferit leziuni vizibile, care să le pună viaţa în pericol, este catalogat ca accident uşor. Ulterior, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimelor, se iau măsurile ce se impun“, a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj. Comisarul-şef Georgel Enescu a precizat că în acest caz conducătorul auto este cercetat acum sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, pentru leziunile suferite de Ileana Gherman, şi pentru ucidere din culpă, în cazul decesului Silviei Barbărasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS