24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlatformistii isi impart posturile in conducerea PLD

Platformistii isi impart posturile in conducerea PLD

Primul Congres al Partidului Liberal-Democrat va avea loc astazi, la Palatul Parlamentului. Organizatorii estimeaza ca vor fi prezenti circa 1.500 de delegati. In linii mari, configuratia conducerii PLD este deja stabilita, astfel ca dubiile persista doar in cazul câtorva posturi de vicepresedinti. In linii mari, structura organismelor de conducere este calchiata dupa aceea a PNL, partidul din care s-au desprins liderii PLD.


Partidul va fi condus de un presedinte, un presedinte executiv, un presedinte al Consiliului National de Coordonare si sapte vicepresedinti, alesi pe domenii de activitate. La aceste posturi se adauga unul de secretar general, care va coordona activitatea a opt secretari regionali. Dupa cum era de asteptat, Theodor Stolojan va candida pentru postul de presedinte al partidului. Mâna sa dreapta va fi Gheorghe Flutur, din postura de presedinte executiv. In schimb, Valeriu Stoica se multumeste doar cu postul de presedinte al CNC. Totusi, aceasta functie ii va conferi o influenta considerabila din moment ce va avea in coordonare politica externa, politicile publice si agricultura.


Pentru posturile de vicepresedinte s-au inscris deja in cursa Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Gabriel Sandu. Turcan vizeaza postul pentru strategii de comunicare si imagine, in timp ce Boureanu doreste sa devina vicepresedinte responsabil cu relatiile internationale. Pentru postul de secretar general nu exista inca un candidat, dar deputatul Dragos Ujeniuc vrea sa devina unul dintre secretarii regionali. Ieri a fost termenul-limita pâna la care se puteau depune candidaturi, urmând ca astazi actuala Delegatie Permanenta sa mai aiba o intâlnire, inainte de inceperea congresului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS