15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCFR ne plimba cu trenul prin Europa

CFR ne plimba cu trenul prin Europa

Românii vor putea achizitiona bilete tip abonament care permit efectuarea de calatorii nelimitate cu trenul in 30 de tari din Europa, incepând de mâine, tichetele având o valabilitate cuprinsa intre cinci si 22 de zile, a informat ieri CFR Calatori.


Potrivit comunicatului, calatorii au la dispozitie doua oferte, si anume InterRail Global Pass si InterRail One Country Pass.


InterRail Global Pass are o valabilitate de cinci zile (intr-un interval de zece zile), de zece zile (in interval de 22 de zile) de 22 de zile sau de o luna pentru calatorii in 30 de tari europene, inclusiv România, si anume: Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Irlanda, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elvetia, Suedia,Turcia. De asemenea, tichetele pot fi folosite pe ferryboatul intre Italia si Grecia, exploatat de compania Attica.


Cealalta optiune, InterRail One Country Pass, are o valabilitate de trei, patru, sase sau opt zile la alegere dintr-o luna, pentru o singura tara. In aceasta oferta sunt incluse Austria, Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Grecia (inclusiv calatoriile cu ferryboatul intre Grecia si Italia exploatat de compania Attica), Ungaria, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia sau Turcia.


Abonamente cu trenul in 30 de tari


Abonamentele InterRail, care permit efectuarea de calatorii nelimitate cu trenul in 30 de tari din Europa, vor costa pâna la 800 de euro in functie de valabilitatea biletului si de destinatiile alese de pasageri.


Pentru oferta InterRail Global Pas, abonamentele de cinci zile vor fi cuprinse intre 249 de euro la clasa a II-a pentru adulti, 159 de euro pentru studenti si 125 de euro pentru copii. Tichetele cu valabilitate de zece zile vor costa intre 180 si 489 de euro, iar cele pentru 22 de zile intre 235 si 629 de euro.


Cei care vor alege varianta continua, cu o valabilitate de o luna, vor plati 809 euro la clasa I si 600 la clasa a II-a, preturile pentru studenti si elevi fiind cuprinse intre 300 si 400 euro.


Pentru biletele InterRail One Country exista patru niveluri de preturi. Cele mai scumpe abonamente InterRail One Country sunt cele pentru Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, pretul fiind cuprins intre 255 si 400 euro la clasa I si intre 189 si 300 de euro la clasa a II-a, in functie de valabilitatea tichetului. Elevii si studentii vor plati intre 95 si 200 de euro.


Cele mai ieftine abonamente sunt pentru Bulgaria, Cehia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Pentru una din aceste tari, calatorii vor plati intre 66 si 160 de euro la clasa I, in functie de valabilitatea tichetului. Abonamentele la clasa a II-a vor costa intre 50 si 120 de euro. Preturile pentru studenti si elevi vor fi cuprinse intre 30 si 80 de euro.


Biletele emise electronic se pot cumpara din 70 de puncte de vânzare din reteaua CFR, agentii de voiaj si statii CFR care sunt deschise traficului international.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS