8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfacere necurata la Severin

Afacere necurata la Severin

Noul director al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare Mehedinti a demascat in prima sa saptamâna de lucru o afacere ilegala din interiorul regiei, care a fost prejudiciata cu aproape trei milioane de euro in doi ani.


Societatea Salvosid se ocupa din anul 2005 cu apararea RAAN Mehedinti in caz de situatii de urgenta si incendii. In urma numeroaselor sesizari ca in spatele firmei Salvosid s-ar afla un patron din Galati, care s-ar afla in vizorul procurorilor din cauza unei tâlharii, directorul Constantin Saceanu a desfiintat serviciul particular de pompieri. „Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si-a organizat, asa cum prevede legea, propriul serviciu pentru situatii de urgenta si protectie impotriva incendiilor, iar pompierii de la vechiul serviciu care si-au facut datoria si au fost seriosi au fost opriti in noul serviciu“, a declarat directorul RAAN, Constantin Saceanu.


In nenumarate rânduri, presa centrala a alocat spatii largi acestei societati sustinând ca un „tâlhar din Galati este seful firmei care protejeaza Uzina de Apa Grea din Drobeta Turnu Severin“. Daniel Dediu, tânarul pe care procurorii galateni l-au pus in libertate dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce tâlharea, impreuna cu agenti de paza de la firma tatalui sau, este administratorul societatii care asigura serviciul de pompieri la Uzina de Apa Grea ROMAG PROD din Severin. „Acest tânar despre care s-a scris si s-au auzit numai lucruri rele, Daniel Dediu, se ocupa tocmai de siguranta Uzinei de Apa Grea ROMAG PROD si a Termocentralei ROMAG TERMO, obiective apartinând Regiei Autonome de Activitati Nucleare. Cele doua unitati strategice au ajuns sa fie protejate de SC Salvosid SA Galati – filiala Drobeta Turnu Severin in urma unei licitatii dubioase, sustinuta pe vremea ministeriatului lui Dan Ioan Popescu.


Toate demersurile angajatilor firmei pe lânga Inspectoratul Teritorial de Munca si Parchetul local, care reclamau managementul defectuos, au ramas fara raspuns. Au fost doar câteva probleme ce ne-au dat de gândit si am hotarât ca nu putem sa riscam siguranta Mehedintiului si a Olteniei cu societati conduse de oameni certati cu legea“, a declarat Constantin Saceanu.


Societatea Salvosid a fost, de fapt, dupa cum spune presa centrala, dar si conducerea RAAN, doar o spalatorie de bani de la Galati care se ocupa, chipurile, de apararea impotriva incendiilor la ROMAG PROD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU