16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Un britanic a facut inconjurul lumii in fuga


Un britanic de 40 de ani a devenit primul om care a reusit sa faca inconjurul lumii alergând. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, Robert Garside, cunoscut si ca „The Runningman“ (Barbatul care alearga), este foarte fericit ca a reusit sa duca la indeplinire acest proiect. „Sunt foarte fericit si, in acelasi timp, foarte obosit. Le multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa-mi realizez visul“, a declarat britanicul la terminarea cursei. Garside a avut o prima tentativa de a inconjura lumea alergând in 1996, dar abia la a patra incercare a reusit sa parcurga cei 48.000 de kilometri, trecând prin cinci continente si 30 de tari, strabatând orase, jungle, munti si deserturi. Cursa barbatului nu a fost lipsita de peripetii, acesta reusind sa scape de hotii din Mexic, de oamenii inarmati din Panama si de oficialitatile chineze care l-au oprit pentru ca nu avea autorizatiile necesare. Barbatul a dormit in zapezile din Himalaya si in manastirile din Tibet, dar majoritatea noptilor si le-a petrecut in inchisori si in sectiile de politie.


Locuri de joaca pentru pensionari


In orasele germane München, Nürnberg si Berlin vor fi in curând inaugurate locuri de joaca dedicate special pensionarilor. Dupa cum informeaza Krone.at, in acest fel, edilii locali vor sa ii impulsioneze pe pensionari sa faca mai multa miscare. In multe tari, persoanele vârstnice se intâlnesc in parcuri pentru a juca sah. In Franta, de exemplu, pensionarii joaca „boules“ sau „boccia“, in timp ce in Austria cartile de joc sunt la mare moda. Urmând acest exemplu, edilii din Berlin, München si Nürnberg doresc sa amenajeze „locuri de joaca pentru pensionari“. Numele nu este inca defintiv, pentru ca Partidul Pensionarilor din Germania „Graue Panther“ (Pantera gri) critica aceasta titulatura din cauza „aluziei infantile“. Nu se stie inca daca accesul in astfel de locuri de joaca este sau nu gratis si nici daca vor fi sau nu ingradite. Cert este doar ca autorii acestei initiative doresc sa ii impulsioneze pe pensionari sa faca mai multa miscare, oferta de jocuri fiind variata, de la minigolf si darts si pâna la sah.


Licitatie de proportii pentru victimele uraganului Katrina


Componentii formatiei irlandeze U2 se pregatesc sa organizeze o megalicitatie in care vor fi scoase la „mezat“ obiecte care au facut istorie in muzica rock. Organizatorii licitatiei doresc in acest fel sa ajute victimele uraganului Katrina. Licitatia, numita „Music Rising“, va avea loc pe 21 aprilie la New York si include obiecte din toate timpurile, de la chitarele legendarului The Edge si pâna la pantalonii lui Jimi Hendrix, de la saxofonul fostului presedinte american Bill Clinton si pâna la ochelarii rotunzi ai regretatului John Lennon.


Britney Spears ia lectii de dans


Britney Spears, controversata cântareata de 25 de ani, a profitat de libertatea recâstigata dupa ce a iesit din clinica de dezintoxicare pentru a lua lectii de dans. Spears a urmat cursurile de dans tinute de un profesor de hip hop la complexul Millennium Dance de la Hollywood. „Nu stiam ca Britney va particpa la lectiile de dans din seara asta. Parea foarte implicata. A facut câteva exercitii de coregrafie, dupa care a plecat“, a decarat Darrien Henning, profesorul de dans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS