12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident produs din cauza lucrarilor nesemnalizate

Accident produs din cauza lucrarilor nesemnalizate

Lucrarile la canalizare incepute in Craiova pe strada Râului sunt un adevarat pericol pentru soferii care sunt nevoiti sa treaca prin zona. In lipsa unor indicatoare care sa-i avertizeze de inchiderea unor drumuri sau schimbarea sensului de deplasare, conducatorii auto trebuie sa fie extrem de prudenti.


Un astfel de eveniment rutier a avut loc ieri, in jurul prânzului, la intersectia strazii Râului cu Bucovat. Fara sa stie ca pe strada Râului circulatia in ambele directii a fost deviata pe un singur sens, un taximetrist care venea de pe strada Bucovat s-a asigurat ca nu vine nici o masina din stânga si a intrat in intersectie fara sa observe tirul care venea din dreapta. In urma impactului, cele doua masini s-au ales cu farurile sparte si tabla indoita in partea din fata.


Accidentul nu s-a soldat cu victime, dar cei doi soferi au tras o sperietura zdravana. Conducatorul tirului, Ionut Ciuflea, sofer la SC Joly Trans din Pitesti, se minuna ca a scapat cu viata având in vedere ca transporta roti de tren care cântareau, dupa spusele lui, 24 de tone.


Blocat pe scuar


Taximetristul, Constantin Voinea, recunoaste ca nu a acordat prioritate tirului, insa sustine ca accidentul nu s-ar fi produs daca in intersectie ar fi fost montate indicatoare care sa avertizeze in legatura cu schimbarea sensului de deplasare: „Când vii de pe Bucovat, nu vezi decât indicatorul «Stop» si cam atât. Ar fi trebuit sa monteze un indicator care sa arate ca este drumul in lucru si s-a deviat circulatia pe un sens“.


Ce nu a reusit insa sa faca accidentul au reusit politistii de la Biroul Politiei Rutiere Craiova care, incercând sa degajeze circulatia blocata, i-au spus soferului tirului sa traga masina pe zona verde dintre cele doua sensuri ale drumului. Soferul a urmat instructiunile si a intrat cu masina pe scuarul ciuruit ca un svaiter. Urmarea, autotrenul a ramas cu roata din dreapta fata intepenita intr-o groapa bine mascata de iarba. A fost nevoie apoi de o macara pentru ca autovehiculul sa poata fi scos de acolo.


In urma cercetarilor, politistii de la Circulatie au stabilit ca vina pentru producerea accidentului apartine taximetristului care nu a acordat prioritate, drept pentru care i s-a retinut permisul pentru 60 de zile si a primit si o amenda de sase puncte, adica 234 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU