12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ucisi de verisor

Un rom de 16 ani din Craiova si-a ucis sâmbata seara doi verisori, dupa ce a dat peste ei cu masina pe care o conducea in municipiu, desi nu avea permis de conducere.


Doi minori de sapte ani din Craiova au murit sâmbata seara, in jurul orei 20.00, dupa ce au fost loviti de un autoturism condus chiar de verisorul lor primar. Eduard S., de 16 ani, din Craiova, a iesit la plimbare sâmbata cu un autoturism Opel Vectra, proprietatea tatalui sau. La intersectia strazilor Tarancutei si Bucovatului, in cartierul Fata Luncii, minorul a pierdut controlul volanului si i-a lovit frontal pe doi verisori ai sai care mergeau pe trotuar, Antonio S. si Gheorghe S., ambii de sapte ani, din localitate. Victimele au fost transportate cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, insa, in ciuda eforturilor medicilor, viata acestora nu a mai putut fi salvata. Eduard S. a parasit locul accidentului, de teama razbunarii rudelor victimelor, insa politistii l-au gasit in scurt timp, la domiciliul parintilor, unde dusese si masina pe care o condusese.


Dosar penal pentru trei infractiuni


Pentru a evita incidentele ce ar fi putut izbucni intre familia victimelor si cea a minorului care a fost la volan, politistii Sectiei 1 au fost prezenti toata noaptea in cartierul Fata Luncii. „Initial s-au incins spiritele, mai ales ca familia victimelor nu stia cine a fost la volan. Am trimis mai multe patrule in zona, pentru a aplana un eventual conflict, insa nu au fost probleme“, a declarat comisar-sef Jan Dobrescu, seful Sectiei 1 Politie Craiova.


Conform politistilor de la Rutiera doljeni, accidentul s-a produs din cauza vitezei mari cu care rula minorul. De asemenea, Eduard S. nu detinea permis de conducere. „S-a stabilit ca accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive si a lipsei de indemânare a conducatorului auto, mai ales ca acesta era minor si nu avea permis de conducere“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


Pe numele lui Eduard a fost intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de conducere fara permis, ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII