5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBuzatu il cheama pe premier in control

Buzatu il cheama pe premier in control

Scandalul cotizatiilor in care este in prezent implicat presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, incinge spiritele si in cadrul vietii politice doljene. Presedintele organizatiei judetene a PLD, deputatul Horatiu Buzatu, i-a recomandat duminica premierului Calin Popescu Tariceanu sa controleze si finantele liberalilor doljeni, finante care ar fi „patate“, in opinia peledistului, cu bani proveniti din salariile directorilor de institutii deconcentrate promovati in functie de PNL Dolj.


Horatiu Buzatu a afirmat ca felul in care un astfel de director de institutie trebuie sa rasplateasca partidul pentru ca a fost sustinut in functie se inscrie intr-o forma de „prostituare“.


„Ii recomand lui Tariceanu sa analizeze cu atentie si situatia din Dolj. Si noi am avut un scandal legat de faptul ca numele mai multor sefi de servicii deconcentrate au fost expuse la avizierul PNL pentru ca nu erau cu cotizatia la zi. Va asigur ca pentru un director cotizatiile sunt mai mari decât cele pentru un simplu membru de partid. Cotizeaza chiar cu procent din salariu“, a spus Buzatu.


PNL strânge bani din cotizatii si donatii


Afirmatiile fostului presedinte al PNL Dolj nu au fost contrazise de liberali, insa acestia au tinut sa precizeze ca banii perceputi sunt cotizatii aprobate in cadrul partidului in mod legal si statutar. Ion Groza, presedinte al PNL Craiova, a declarat ca directorii sunt obligati sa dea numai suma convenita prin hotarâre a partidului pentru a asigura traiul filialei, iar membrii care doresc sa ofere bani in plus o pot face sub forma de donatii.


„Cotizatia este diferentiata intr-adevar pe functii, fiecare functie are un anumit cuantum si se adauga la cotizatie daca esti si consilier judetean sau local, sau membru in vreun Consiliu de Administratie. Acest lucru a fost hotarât de biroul politic si este in conformitate cu statutul. Ce depaseste aceasta suma se da sub forma de donatie. Nu cere nimeni bani in plus, doar sa isi achite cotizatia“, a spus Groza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS