16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUniversitatea din Craiova, evaluata de studenti

Universitatea din Craiova, evaluata de studenti

Universitatea din Craiova va intra in evaluari, in urma carora institutia poate ajunge in top 10 al universitatilor din România, iar pe antet va avea o bulina colorata in functie de increderea pe care o transmite studentilor.


Studentii vor fi cei care vor da verdictul in privinta locului pe care trebuie sa il ocupe Universitatea din Craiova in rândul universitatilor din România si tot ei vor fi principalul criteriu de evaluare atât al Agentiei Române de Asigurare a Calitatii in Invatamântul Superior (ARACIS), cât si al organizatiei nonguvernamentale Educativa. ARACIS va acorda universitatilor o bulina colorata care va marca gradul de incredere in rândul studentilor. Cele mai bune unitati de invatamânt superior vor fi marcate cu bulina verde, cele care vor avea bulina galbena vor fi considerate la limita increderii, iar in privinta celor marcate cu rosu, viitorii studenti ar trebui sa se gândeasca de doua ori inainte de opta pentru ele.


Admiterea pe baza de dosar trage in jos Universitatea din Craiova


Organizatia nonguvernamentala Educativa va realiza un ghid al admiterii la facultate in care vor fi mai multe clasamente ale facultatilor din România, in functie de modul in care sunt percepute sau de interesele actualilor si viitorilor studenti. Topurile se vor realiza in functie de competitivitate si se vor lua in calcul câti candidati sunt pe un loc si care a fost ultima medie de admitere, numarul studentilor care termina facultatea si câti absolventi isi continua studiile postuniversitare la aceeasi facultate. Dotarile si fondul de burse si de carte vor asigura universitatilor un loc bun in top.


Cu toate ca recunoaste ca admiterea pe baza de dosar si mediile mici cu care studenti pot intra pe locurile cu taxa ale facultatilor nu aduc Universitatii din Craiova puncte in evaluari, prorectorul Lucian Buse considera ca institutia este inca in top 10.


„Intotdeauna am fost in primele zece universitati din România si speram sa ramânem la fel. Admiterea pe baza de dosare si faptul ca toti candidatii pot intra pe locurile cu taxa nu sunt agreate de evaluatori, dar o universitate nu poate sa riste sa isi piarda studentii. Daca toate facultatile vor introduce examen de admitere, atunci nu va mai exista nici o problema, dar multe nu o sa faca asa ceva“, a explicat Buse.


Cu bulina pe antet


Reprezentantii ARACIS vor propune un proiect de hotarâre de guvern prin care universitatile vor fi obligate sa aplice bulina colorata pe antetul institutiei. Studentii vor sti astfel câta incredere sa acorde unei unitati de invatamânt superior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS