17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentenara sarbatorita la Petrosani

Centenara sarbatorita la Petrosani

Pentru prima data dupa 1990, o femeie care implineste 100 de ani este sarbatorita de administratia publica locala din Petrosani si premiata pentru intreaga activitate pe care a depus-o in cercetarea din domeniul minier. Maria Barna va implini 100 de ani pe 3 martie, ocazie cu care va primi din partea Primariei Petrosani un premiu de cinci milioane de lei si o diploma de fidelitate.


Centenara s-a nascut in Cehoslovacia, in anul 1907, in localitatea Studena si din 1962, de când a iesit la pensie, a trait retrasa in locuinta sa de pe strada Pinului din Petrosani.


Desi nascuta intr-o alta tara, Maria Barna s-a mutat impreuna cu familia in Bucuresti, unde, la terminarea studiilor, a lucrat in serviciul administrativ al Ministerului Industriei Grele. In 1953, s-a transferat la Petrosani, la Institutul de Proiectari Miniere, ca sef Serviciu administrativ, iar din 1962 a iesit la pensie. Pentru activitatea sa deosebita, femeia a fost premiata in 1959 cu distinctia Medalia Muncii. Evenimentul va fi marcat intr-un cadru festiv, centenara urmând sa-si primeasca distinctiile in cadrul unei ceremonii la care vor participa mai multi consilieri si apropiati ai familiei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS