12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliclinica Sportiva isi schimba sediul

Policlinica Sportiva isi schimba sediul

Ca sa scape de plata chiriei catre Clubul Municipal Craiova, Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Dolj a aprobat mutarea Policlinicii Sportive in locul Centrului de Planificare Familiala. La rândul sau, Centrul de Planificare Familiala va functiona incepând cu 1 martie la Spitalul de Urgenta Craiova.


Potrivit ASP Dolj, unitatea sanitara care deserveste cluburile sportive din Craiova se va muta pe strada Voinicului, in locul Centrului de Planificare Familiala Dolj, intr-o cladire care apartine consiliului judetean. „Marea problema la Policlinica Sportiva a fost chiria destul de mare pe care nu reuseam sa o platim la timp. Am avut multe discutii cu proprietarul cladirii din aceasta cauza. Acum nu vor mai fi astfel de probleme, iar banii pe care ii dadeam pe chirie vor putea fi folositi pentru dotari“, a sustinut dr. Stefan Popescu, director executiv adjunct al ASP Dolj.


In cadrul Policlinicii Sportive functioneaza sase cabinete de medicina sportiva, ortopedie, stomatologie, interne, recuperare si radiologie.


Cabinete de sanatate a cuplului


Atât Centrul de Planificare Familiala, cât si Policlinica Sportiva sunt unitati sanitare aflate in subordinea Spitalului de Urgenta Craiova. Conducerea acestuia din urma a decis ca mutarea cabinetelor de planificare familiala sa se faca in spital, pe spatiul in care functiona pâna acum filtrul pentru obstetrica.


Dr. Popescu sustine ca mutarea cabinetelor de planificare familiala este un lucru bun pentru pacienti, care nu vor mai fi purtati pe drumuri intre cabinetele de planificare si spital, unde erau trimisi de multe ori pentru consultatii interdisciplinare. Mai mult chiar, in viitorul apropiat, ASP Dolj vrea sa transforme cabinetele de planificare familiala de la Spitalul de Urgenta in unele de sanatate a cuplului de unde pacientii sa-si poata lua gratuit, ca si pâna acum, anticonceptionale, dar prin care, in plus, sa se poata derula in intregime programele de prevenire a cancerului de col uterin, cancerului de sân sau cancerului de prostata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS