17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCenturile de siguranta, in atentia oamenilor legii

Centurile de siguranta, in atentia oamenilor legii

Politistii doljeni de la Rutiera au constatat luni, dupa o actiune de verificare a modului in care conducatorii auto respecta obligatia de a purta centura de siguranta, ca aproximativ 20 la suta din soferii craioveni nu o folosesc.


Ultima actiune de verificare in trafic organizata de agentii biroului Politiei Rutiere in municipiul Craiova, prin care s-a urmarit daca soferii craioveni si pasagerii autovehiculelor poarta centura de siguranta, s-a desfasurat luni. Echipajele politistilor au putut fi intâlnite pe strazile Calea Bucuresti, Aries, A. I. Cuza, Calea Severinului, Nicolae Titulescu, 1 Mai, Stirbei Voda si Râului. In total, au fost controlate 190 de autovehicule, fiind aplicate 52 de sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranta, adica 20 la suta, restul de 15 reprezentând alte abateri. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 2.760 de lei. Politistii de la Rutiera spun ca soferii craioveni au inceput sa se obisnuiasca deja cu ideea ca este obligatorie purtarea centurii de siguranta. „Chiar daca am constatat si contraventii, am observat ca tot mai multi conducatori auto folosesc centurile de siguranta in oras. Acestia s-au obisnuit cu ideea ca este obligatorie“, a declarat Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Sanctiuni contraventionale


Un motiv pentru care tot mai multi soferi craioveni s-au conformat si folosesc centura de siguranta este si faptul ca pentru aceasta contraventie se aplica si puncte de penalizare. Nerespectarea obligatiei de a purta, in timpul circulatiei pe drumurile publice, centura de siguranta atrage, pe lânga amenda, si aplicarea a doua puncte de penalizare. Amenda in acest caz este intre doua si trei puncte, adica intre 78 si 117 lei. „Soferii trebuie sa retina ca centura de siguranta are menirea de a-i proteja pe acestia si pe pasagerii autovehiculelor in cazul unor accidente rutiere. Vom organiza periodic astfel de controale in trafic, pâna când majoritatea conducatorilor auto vor folosi aceste sisteme de siguranta“, a completat Emil Zuican.


Reactii


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic, reluata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie le pot trimite la adresa office@ gds.ro, insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, persoanele care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS