11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiete pe teren sau pe hârtie

Piete pe teren sau pe hârtie

Dupa ce si-au facut planul de investitii la piete, pentru 2007, edilii asteapta sa vada unde vor avea norocul sa isi puna in practica ideile.


Problemele referitoare la infiintarea sau modernizarea pietelor agroalimentare din Banie s-ar putea repeta si in acest an, dupa ce in 2006, administratia locala a reusit doar sa-si faca planuri pe hârtie. Daca atunci, la capitolul investitii, municipalitatea craioveana a dat-o in bara, conducerea institutiei publice este decisa acum sa se apuce de treaba, chiar din primavara, pentru a-si concretiza „dorintele“.


Prima pe lista edililor este piata din cartierul craiovean Brestei, pentru care functionarii au reusit in sfârsit sa intocmeasca toate actele necesare demararii constructiei. Alegerea locatiei de mai-marii primariei a intâmpinat foarte multe probleme anul trecut, la un moment dat vehiculându-se chiar ideea ca aceasta sa nu mai fie amenajata.


„Din aprilie preconizam sa ne apucam de treaba pentru piata din Brestei. Va fi o piata moderna, realizata in conformitate cu normele UE. Chiar daca am avut ceva probleme cu amplasarea ei, pâna la urma am reusit sa gasim solutii“, a declarat Gheorghe Calinoiu, directorul Serviciului de Administratie a Pietelor si Târgurilor. Precizam ca piata din Brestei va inghiti aproximativ 12 miliarde de lei, bani care vor fi folositi din bugetul Serviciului de Administratie a Pietelor si Târgurilor (SAPT).


Bani pentru extinderea pietei din Brazda lui Novac


Pentru terenul pe care este amplasata piata din cartierul Brazda lui Novac, primaria se lupta in instanta cu fostul proprietar, refuzând sa predea amplasamentul. In cazul in care administratia locala va avea câstig de cauza, Administratia Pietelor si Târgurilor a alocat deja o suma de opt miliarde de lei pentru extinderea ei. Daca insa juristii municipalitatii vor pierde procesul, edilii dau din umeri, sustinând ca nu stiu ce vor face cu comerciantii de acolo.


„Vrem sa le amenajam celor din Brazda o piata mai buna, daca va ramâne a noastra. Toata piata va fi amplasata sub o cortina, fiind sectorizata pentru fructe, legume si lactate“, a mentionat viceprimarul Sorin Iordache.


Pentru mutarea pietei din cartierul 1 Mai, functionarii publici nu au gasit inca un teren pe care sa o amenajeze. Desi executivul a purtat mai multe discutii pentru preluarea câtorva zeci de metri patrati intr-o cantina privata, pâna in prezent nu s-a ajuns la un compromis. „Nu stim daca finalizam acest proiect anul asta, insa daca vom avea câstig de cauza, vom redistribui banii de la alte capitole pentru aceasta investitie“, a concluzionat Calinoiu.


Vestiare separate pentru vânzatori


In timp ce isi fac planuri pentru construirea de noi piete, angajatii Administratiei Pietelor si Târgurilor trec si la punerea in practica a recomandarilor UE cu privire la sectorizarea pietelor.


Primul care va beneficia de schimbari este magazinul de lactate din Piata Centrala. Cu 5,4 miliarde de lei va fi realizata o instalatie de climatizare, vor fi amenajate vestiare separate pentru vânzatori (barbati – femei) si cumparate vitrine frigorifice pentru comercianti. Precizam ca de aceleasi imbunatatiri va beneficia si noua piata din Brestei.


„La sectorul lactate este obligatoriu, deoarece vânzatorii trebuie sa fie foarte curati. Vor fi vestiare in care vor intra, se vor spala, dupa care se duc direct in magazin“, a incheiat Gheorghe Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS