20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOJPC, prin baruri, discoteci si frizerii

OJPC, prin baruri, discoteci si frizerii

Inspectorii de la Protectia Consumatorului efectueaza controale si dau amenzi patronilor localurilor care nu respecta prevederile legii privind fumatul in spatiile publice, acestea riscând sa fie inchise.


Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj defasoara, incepând cu 1 ianuarie, o actiune tematica pentru a verifica implementarea normelor de interzicere a fumatului in spatii publice.


Pe fondul alinierii la modelul Uniunii Europene si a campaniei antitutun pe plan general, inspectorii OJPC au controlat mai multe localuri de zi si de noapte, discoteci, restaurante, institutii publice din Craiova, constatând ca multe dintre acestea nu s-au conformat, desi au posibilitatea imediata de a face amenajari.


In baza Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, inspectorii OJPC Dolj au aplicat in jur de zece amenzi contraventionale intre 1.000 si 5.000 de lei operatorilor economici gasiti in neregula. Gheorghe Marinescu, directorul OJPC Dolj, avertizeaza ca agentii economici care nu respecta prevederile impuse de legislatia in domeniu risca inchiderea unitatii.


„Atentionam operatorii economici ca acest ordin va fi permanent in atentia noastra pâna la implementarea totala, iar cei verificati si gasiti in neregula risca inchiderea unitatii pâna se vor conforma normelor prevazute in lege“, a declarat Marinescu.


Saloanele de cosmetica si frizeriile, in vizorul inspectorilor


Alta actiune tematica a OJPC a vizat corectitudinea serviciilor prestate de saloanele de cosmetica si coafura si frizerii. S-au constatat deficiente in sensul lipsei listelor de preturi care sa diferentieze costul materiilor prime folosite de costul manoperei si folosirea unor produse al caror termen de valabilitate era depasit, dupa cum a explicat seful OJPC. Au fost efectuate in jur de 15 controale care s-au soldat cu zece procese-verbale contraventionale.


In paralel cu actiunile tematice, OJPC desfasoara activitati privind controlul calitatii produselor alimentare si nealimentare scoase la vânzare pe piata. Din 20 de controale pe zi la diversi agenti economici, aproximaiv 15 se incheie cu amenda contraventionala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS