17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFestivitate in holul Primariei Râmnicu Vâlcea

Festivitate in holul Primariei Râmnicu Vâlcea

Cei 148 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost sarbatoriti de Primaria Râmnicu Vâlcea printr-un program special in care au fost cooptati actorii Teatrului „Ariel“ si elevi ai Colegiului National „Matei Basarab“. Potrivit organizatorilor, evenimentul ar fi trebuit sa se tina in aer liber, in fata primariei, insa vremea nefavorabila a dat peste cap planurile acestora. Solutia gasita a fost ca intreaga festivitate sa se organizeze in holul institutiei.


Discursul de deschidere a aniversarii celor 148 de ani a fost citit de viceprimarul Nicolae Dicu. Acesta a tinut sa precizeze ca primarul Mircia Gutau, cel care initial ar fi trebuit sa deschida festivitatile, nu a putut fi prezent. Dicu a dat citire discursului, dupa care actorii Teatrului „Ariel“ au reeditat câteva scene ale Unirii Principatelor.


Evenimentul a continuat cu o hora a unirii chiar in holul mare al primariei, hora in care s-au prins consilieri locali, cei doi viceprimari, oficialitati ale orasului, precum si PS Gherasim, Episcopul Râmnicului. Festivitatile au continuat in sala de protocol a primariei, unde cei care au participat la hora au fost invitati sa ciocneasca o cupa de sampanie in cinstea aniversarii. Cu aceasta ocazie, PS Gherasim a tinut sa le aminteasca celor prezenti insemnatatea Unirii Principatelor Române. „Unirea este un lucru foarte important, mai ales acum, când tocmai am intrat in familia europeana. Spun asta deoarece nu toate lucrurile de la noi se potrivesc cu cele din celelalte tari membre. Depinde de noi ca atunci când ajungem intre popoarele Uniunii Europene sa nu ne lasam furati de lucrurile marunte, care câteodata nu le fac cinste nici macar lor. Daca nu vom fi uniti in masa aceasta de oameni nu vom insemna nimic in ochii nimanui“, a explicat Episcopul Râmnicului


Festivitatile au insemnat pentru vâlceni primul eveniment de acest gen, dupa aderarea la Uniunea Europeana. In acest context, multi au realizat importanta unei natiuni unite intr-o diversitate culturala, cum este cea a statelor Uniunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS