16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii plâng dupa canalizare, drumuri si apa

Craiovenii plâng dupa canalizare, drumuri si apa

Extinderea si reabilitarea retelelor de canalizare, sistematizarea si fluidizarea circulatiei, precum si alimentarea cu apa permanent sunt primele proiecte pe care craiovenii le-ar vrea materializate.


Un sondaj de opinie Eurosurvey arata ca 15,3% dintre craioveni vad ca prioritate pentru oras extinderea retelei de canalizare, 14,1% – sistematizarea si fluidizarea circulatiei, 12,4% – reabilitarea sistemului de termoficare, 11,9% – modernizarea centrului, iar 11,4% – alimentarea cu apa 24 de ore din 24. Cercetarile Eurosurvey, care au o marja de eroare de maximum 3%, au mai reliefat ca in doua dintre cartierele Craiovei – Ghercesti si Fata Luncii – 90%, respectiv 98% dintre subiectii chestionati au ridicat problema canalizarii, iar in zona Centrului majoritatea sunt nemultumiti de gradul de sistematizare a circulatiei. In multe cartiere, si chiar si in zonele periferice, precum 1 Mai, de pilda, modernizarea centrului a intrunit un punctaj surprinzator, situându-se chiar inaintea reabilitarii sistemelor de alimentare cu apa sau caldura. Pe lânga domeniile mentionate, craiovenii au mai punctat parcarile, inceperea lucrarilor la Sala Polivalenta (1 Mai, dar si Brazda lui Novac), extinderea si modernizarea Parcului „Romanescu“, reabilitarea zonei de agrement din Lunca Jiului, sprijinirea institutiilor de cultura, cresterea numarului de supermarketuri, dezvoltarea sportului. Sondajul a fost comandat si platit din buzunar de primarul Craiovei, Antonie Solomon, care a declarat ca este interesat in mod special de opinia craiovenilor, mai ales la capitolul prioritati. „Am cerut acest sondaj pentru ca inseamna foarte mult pentru mine, iar firma care l-a executat a dovedit deja profesionalism in precedentele doua sondaje. Este important sa stii, ca primar, in ce directie trebuie sa actionezi ca sa elimini relele cele mai rele ale orasului, asa cum le vad locuitorii lui. Eu am incredere in cifrele Eurosurvey si tin cont de ele. Le-am cerut si acum sase luni si o sa le cer si peste sase luni“, a afirmat Solomon.


Incredere slaba in justitie


Mai putin de 5% dintre craiovenii chestionati de Eurosurvey sunt pe deplin multumiti de actul de justitie, 16,3% – multumiti, iar 34,8% sunt prea putin ori deloc increzatori in justitie. Biserica, invatamântul, politia si Primaria Craiova se bucura de mult mai multa apreciere din partea craiovenilor, batând justitia la toate capitolele. Destul de modest in sondaj, dar in crestere fata de datele culese in urma cu sase luni, sta o institutie relativ nou-infiintata, Politia Comunitara, cu 3,9% voturi de maxima apreciere, insa cu 22,2% capital de „multumiti“, mai mult decât justitia, si 23,84% – putin sau deloc multumiti de activitate, mai putin decât justitia.


Traiesc mai bine


81,8% dintre cei 850 de craioveni care au participat la sondaj au raspuns ca traiesc mai bine decât acum doi ani, 12,2% traiesc la fel de bine, iar 4,3% nu stiu daca traiesc mai bine sau mai rau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU