10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveanca prinsa sub un plop

Craioveanca prinsa sub un plop

Furtuna scurta care a ravasit ieri municipiul Craiova a doborât mai multi copaci, o femeie scapând ca prin minune dupa ce un plop a cazut peste ea.


Mai multi copaci doborâti, panouri publicitare indoite si mult praf sunt urmarile scurtei furtuni ce a cuprins Craiova ieri, in jurul prânzului. Din fericire, nu au existat victime sau pagube materiale insemnate, insa o femeie a vazut moartea cu ochii dupa ce un plop inalt a cazut peste ea. Conform conducerii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, din cauza vântului puternic de ieri au mai cazut doi copaci.


„Astazi (ieri – n.r.) am intervenit pe strada Putnei si in zona strazii Câmpia Islaz, unde doi copaci au fost rupti de vânt. Speram ca vremea sa nu se inrautateasca, sa nu avem o furtuna mai mare, pentru ca atunci am avea probleme grave in municipiu“, a declarat Ilie Badescu, seful RAADPFL Craiova.


„A cazut pomul asta peste mine din senin“


Incidentul s-a produs pe bulevardul Nicolae Romanescu, la locuinta Elenei Munteanu. Un plop inalt, aflat pe terenul societatii SCM Constructorul, a picat in curtea femeii, in momentul când aceasta strângea rufele de pe sârma.


„Am iesit sa strâng rufele când a inceput vântul, dar nu am mai apucat. A cazut pomul asta peste mine din senin, nici nu am apucat sa ma feresc. Am avut noroc ca s-a oprit pe cladirea WC-ului, altfel eram moarta acum. Ma doare un pic spatele si tremur si acum, dar ma bucur ca am scapat cu viata“, a spus Elena Munteanu. Femeia a acuzat conducerea societatii Constructorul pentru cele intâmplate, spunând ca insista de ani buni sa taie cei patru plopi batrâni de lânga gard, insa a fost refuzata. Intre timp, de câte ori batea un vânt mai puternic, femeia si baiatul ei ieseau in fata curtii de frica unui accident produs de copacii batrâni de lânga gardul gospodariei. Chiar daca a cazut un plop, mai sunt trei care ar putea fi rupti de vânt in orice moment.


Plopii vor fi taiati


Conducerea societatii Constructorul, cea de pe terenul careia a cazut plopul in curtea femeii, spune ca in cel mai scurt timp se vor lua masuri pentru indepartarea pericolului. „Vom lua toate masurile ce se impun, vom cere aprobare de la primarie si, in cel mult o saptamâna, cei trei plopi ramasi vor fi taiati“, a declarat Nicolae Pârvulescu, presedintele SCM Constructorul. Acesta a mai spus ca a avut o discutie cu ceva timp in urma cu femeia in legatura cu plopii batrâni de pe hotarul dintre cele doua proprietati, insa nu i-a taiat din cauza costurilor ridicate.


Seful RAADPFL a declarat ca regia nu poate interveni in astfel de cazuri când copacii se afla pe o proprietate privata, chiar daca acestia reprezinta un adevarat pericol. „Nu putem interveni pe domeniul privat decât atunci când suntem solicitati. In cazul in care conducerea societatii respective ne va cere serviciile, vom interveni pentru taierea plopilor, care se va face contra cost“, a adaugat Ilie Badescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS