24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeatru, muzica si dans la Slatina

Teatru, muzica si dans la Slatina

Slatina implineste 639 de ani de la prima atestare documentara, iar manifestarile organizate cu aceasta ocazie, sub genericul „Slatina, dragostea mea!“, se doresc la inaltimea evenimentului.


De astazi pâna duminica, slatinenii vor avea piese de teatru (si la cât de des se intâmpla in oras „fenomenul“, trebuie sa fie o bucurie), vor urca pe scena cei mai merituosi locuitori, fie ei elevi, profesori, profesionisti in diverse domenii sau simpli cetateni care au descoperit, de exemplu, secretul longevitatii cuplului, vor sustine spectacole trupe de muzica si dans, interpreti de muzica usoara si populara, o trupa de dans irlandez si umoristi.


„Poiana boilor“, in interpretarea Teatrului de Comedie Bucuresti


Spectacolele incep in aceasta dupa-amiaza, primii care vor urca pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor, la ora 15.00, fiind actorii Teatrului de Comedie Bucuresti. Delia Seceleanu, Eugen Racoti, Serban Georgevici si Dragos Huluba joaca in „Poiana boilor“, spectacol regizat de Horatiu Malaele.


Piesa de teatru este urmata, la 18.30, de „Gala Campionilor“ – actiune de decernare a burselor „Eugen Ionescu“ (in valoare de 200 de euro fiecare, pentru premii obtinute de elevi la fazele nationale ale olimpiadelor scolare), „Ion Minulescu“ (in valoare de 150 de euro, care se acorda pentru cea mai mare nota de absolvire in anul scolar 2005 – 2006 obtinuta de elevii din scolile si liceele orasului), „George Poboran“ (in valoare de 100 de euro, care se acorda pentru elevii din scolile de arte si meserii cu rezultate bune la concursurile de specialitate) si a premiilor pentru cei mai buni sportivi si cele mai bune echipe, precum si pentru antrenorii si cadrele didactice care au asigurat pregatirea lor. In cadrul spectacolului vor concerta formatiile Simplu, Rustic, Apel 2000 si interpreta Alexandra Minciuna. Tinerii care in 2006 au atins vârsta majoratului sunt invitati, seara, la Disco „Capitol“, unde se organizeaza „Balul Majoratului“ si unde se vor reintâlni cu formatiile Simplu si Rustic.


Titluri de „cetatean de onoare“ si distinctii „Personalitatea anului“


Programul de sâmbata incepe, la ora 15.00, tot cu o piesa a Teatrului de Comedie Bucuresti, „Pocker“, de Adrian Lustig, in regia lui Alexandru Tocilescu, care ii are in distributie pe George Mihaita, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu si Simona Stoicescu.


Organizatorii au pregatit pentru ora 19.00 o defilare cu torte pe traseul b-dul A.I. Cuza – str. Independentei, urmata de „Gala Superlativelor“. In cadrul acesteia vor fi conferite 56 de distinctii „Diploma de merit“ (pentru institutii, agenti economici, ONG si persoane fizice), titlul de „cetatean de onoare“ si trei distinctii „Personalitatea Anului“. Primarul Darius Vâlcov va prezenta Cartea Alba a realizarilor din 2006 (pentru punctele slabe ramâne sa fie sanctionat), iar aceste momente vor fi punctate de evolutia invitatilor: Felicia Filip, Allegretto, Florin Piersic, Jean Constantin, Oltita Chirila, Morandi, trupa de dans The Sky. Spectacolul se va incheia cu un foc de artificii.


„Seniorii Cetatii“ nu mai au spatiu pentru dans


Ultima zi de sarbatoare incepe la ora 16.00 cu spectacolul de varietati al Teatrului de Comedie Bucuresti. La ora 19.00, slatinenii de vârsta a treia sunt invitati la „Seniorii Cetatii“, eveniment din cadrul caruia, spre deosebire de anul trecut, va lipsi partea de dans a „Balului Seniorilor“, judecând dupa locul propus pentru desfasurare, anume Casa de Cultura a Sindicatelor.


Cei care, in schimb, au implinit 50 de ani de casnicie vor primi diplome si premii de fidelitate, in valoare de 300 de lei fiecare. Pe lista organizatorilor, Primaria Slatina si Consiliul Local Slatina, se afla 38 de cupluri.


Vor cânta si vor intretine buna dispozitie invitati precum Fuego, Irina Loghin, Jean Constantin, Oltita Chirila, Ioana State si Apel 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS