10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua accidente intr-o zi la Radomir

Doua accidente intr-o zi la Radomir

Satenii din localitatea doljeana Radomir au incercat, ieri-dimineata, sa linseze un sofer care a accidentat mortal un baiat de 13 ani pe trecerea de pietoni. Dupa câteva ore, in apropiere, un batrân a fost accidentat grav de un sofer care facea manevre de mers inapoi.


Drumul National 6 sau „Drumul Mortii“, cum a fost numit dupa numarul mare de accidente grave inregistrate pe el, a mai facut ieri o victima. Leontin L., de 13 ani, din satul Radomir, comuna Diosti, a plecat ieri-dimineata, in jurul orei 7.00, catre scoala. La ora 7.45 s-a angajat regulamentar, pe marcajul pietonal, in traversarea DN6 care strabate satul, moment in care a fost lovit de Volkswagenul Passat condus de Laurentiu Bondrescu, de 30 de ani, din localitatea Caracal, judetul Olt. In urma impactului puternic, copilul a murit pe loc, echipajul ambulantei care a ajuns la scurt timp la fata locului neputând face altceva decât sa constate decesul.


Soferul, amenintat cu linsajul


Imediat dupa producerea tragediei, mama copilului, Ioana L., a venit la fata locului. Prima reactie a mamei care si-a trimis copilul la scoala teafar, dupa care l-a vazut mort pe caldarâm, a fost sa isi faca singura dreptate. Alaturi de ea au sarit si aproximativ 50 de oameni din sat, care au incercat sa puna mâna pe sofer si pe pasagerii din Passatul implicat in accident. Satenii i-au reprosat conducatorului auto neatentia in conducere si viteza destul de mare, factori care au dus la moartea copilului. Interventia politistilor, care l-au dus pe sofer la postul de politie, a calmat spiritele. „Imediat dupa accident s-au strâns destul de multi cetateni revoltati care i-au reprosat soferului neatentia in conducere. Conducatorul auto a fost dus la postul de politie, iar totul s-a incheiat fara alte evenimente nedorite“, a declarat Nicusor Badea, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Dolj.


Soferul Passatului a declarat in fata oamenilor legii ca este nevinovat, pentru ca baiatul ar fi sarit in fata masinii din spatele unui camion. Cei doi pasageri ai autoturismului au sustinut ca victima nu era pe zebra in timpul impactului, insa colegii lui Leontin au spus ca soferul circula cu viteza si ca l-a lovit chiar pe trecerea de pietoni. Politistii au intocmit pe numele soferului dosar penal pentru ucidere din culpa si urmeaza sa continue cercetarile pentru a stabili situatia de fapt.


Accident dupa accident


La câteva ore dupa ce Leontin L. a murit lovit de masina pe trecerea de pietoni, in apropiere, pe raza comunei Diosti, un batrân a fost ranit grav de o Dacie. In jurul orei 12.30, Cornel Dragomir, de 27 de ani, din satul Radomir, care se afla la volanul unei Dacii, nu s-a asigurat când a efectuat manevra de mers inapoi si l-a lovit pe Florea Groza, de 74 de ani, din comuna, care se afla in spatele masinii. Dupa ce a fost lovit, batrânul s-a dezechilibrat si a cazut, iar autoturismul a trecut peste picioarele sale cu rotile din spate, ranindu-l grav. Victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea ingrijirilor medicale, iar pe numele soferului politistii au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU