10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRemus Georgescu isi dirijeaza propriul concert

Remus Georgescu isi dirijeaza propriul concert

Orchestra simfonica a Filarmonicii „Oltenia“ sustine un program concertistic valoros, sub bagheta dirijorului Remus Georgescu, in Sala Cercului Militar, mâine, incepând cu ora 19.00. Programul muzical contine: „Suita concertanta“, de Remus Georgescu; „Concertul in Mi minor pentru vioara“, de Nardini; „La Follia“ pentru vioara, de Corelli, si „Simfonia nr. 88 in Sol major“, de J. Haydn. Solist va fi Florin Ionescu-Galati (vioara), fiul reputatului dirijor I. Ionescu Galati.


Violonistul Florin Ionescu-Galati are aproape 37 de ani si a inceput studiul viorii de la vârsta de patru ani, sub indrumarea tatalui sau. Florin a absolvit Academia de Muzica din Bucuresti, este laureat la sase concursuri internationale, din care merita precizate: „George Enescu“ (1991), „Tibor Varga“ (1992) si „Niccolo Paganini“ (1993). De 13 ani, acesta este solist concertist al Orchestrei simfonice din Brasov, colaborator permanent al Filarmonicilor din Izmir, Istanbul si Ankara. Florin Ionescu-Galati a sustinut turnee de concerte si recitaluri in Statele Unite, Canada, Japonia, Norvegia, Spania, Italia, Franta, Germania, Austria, Grecia, Turcia etc. Are numeroase inregistrari radio, TV si CD-uri, in România, Italia, Turcia, Germania si Japonia. Are un repertoriu vast si este profesor asociat la Facultatea de muzica din Brasov.


Dimensiunea internationala a carierei artistice a compozitorului si dirijorului Remus Georgescu reiese din numeroasele turnee de concerte pe care le-a facut pe aproape toate meridianele, pretutindeni obtinând admiratia publicului meloman, precum si cronici muzicale si comentarii elogioase in presa de specialitate din strainatate. Remus Georgescu implineste 75 de ani, in 23 august, anul acesta. Repertoriul sau este extrem de bogat, incluzând lucrari din cele mai diverse epoci si stiluri, de la preclasici pâna la cele mai recente creatii. Sub bagheta sa au concertat solisti a caror celebritate face obiectul istoriei muzicii universale contemporane. Spre exemplificare, iata câteva nume de titani care au cântat sub bagheta maestrului: Dmitri Bashkirov, Anni Fischer, Igor Oistrah, Viktor Tretiakov, Jean Pierre Rampal, Ivry Gitlis, Lola Bobescu, Dan Grigore, Valentin Gheorghiu, Ion Voicu, Emil Ghilels, Daniil Safran, Silvia Marcovici etc.


Iata doar câteva aprecieri ale unor critici muzicali dintre cei mai reprezentativi din strainatate:


„O aleasa cultura confera interpretarilor lui Remus Georgescu autenticitate stilistica si forta de convingere“; „Remus Georgescu este, prin formatia sa intelectual-artistica, prin cultura si rafinamentul sau, prin sobrietatea si precizia gestului, un dirijor de exceptie“; „Stilul sau dirijoral pune in evidenta subtilitatile lucrarilor interpretate, mergând pâna la esenta muzicii“; „Poseda o maiestrie de mare clasa, profunzime, un mare rafinament si forta gesturilor simple si sugestive“; „Uluitorul sau simt ritmic si echilibrul perfect pe care il realizeaza intre marile articulatii ale formei si rafinamentul detaliului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS