12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMort saltat de politisti

Mort saltat de politisti

Nicolita Tolman nu si-a putut inmormânta crestineste sotul pentru ca politia l-a luat din casa cu tot cu cosciug. Ion Tolman, din comuna Bala, judetul Mehedinti, a murit duminica noapte in Spitalul din Drobeta Turnu Severin.


Rudele au venit sa asiste la ultima zi de priveghi, dar mortul nu mai era acasa. „A treia zi dupa ce sotul meu a murit a venit politia si l-a luat cu tot cu cosciug“, a declarat Nicolita Tolman.


Desi aveau actele de deces si certificatul de inhumare, rudele nu-l mai puteau duce pe ultimul drum pe Ion Tolman.


„Copilul meu a fost batut pe 29 noiembrie la un bar in sat. Dupa bataia primita a fost dus la spital, la Severin. De acolo, din cauza loviturilor, a fost dus la Craiova pentru a fi operat. Dupa operatie l-au adus inapoi la Severin, unde dupa cinci zile a murit pe patul de spital.


Medicii ne-au chemat sa-l luam si sa-l ingropam si ne-au dat actele. Politistii au spus ca nu-l putem ingropa pâna nu i se va face autopsia“, a declarat mama lui Ion Tolman.


Eroare medicala?


In certificatul de deces nr. 4210, din 16 ianuarie 2007, se consemna ca Ion Tolman ar fi murit din cauza unui stop cardio-respirator. „Tolman Ion a fost victima unei agresiuni comise de un consatean. Victima a decedat in spital. Deoarece existau suspiciuni ca decesul ar fi fost cauzat de agresiune, s-a dispus efectuarea necropsiei, impotriva vointei rudelor. Rezultatul autopsiei nu a fost primit. In functie de acesta se va propune solutia legala“, a declarat Carin Sica, purtator de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.


Procurorii si politia au deschis un dosar de cercetare pe numele medicilor care s-au ocupat de cazul lui Tolman. Daca se va gasi un vinovat din rândul medicilor, acesta se poate alege cu dosar penal pentru incercare de influentare a unei anchete a oamenilor legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS