14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Cel mai mare safir din lume – scos la mezat


Cel mai mare safir natural din lume a fost scos la vânzare in Statele Unite. Dupa cum informeaza Libero.it, piatra a fost descoperita in Sri Lanka in 1952. Dupa slefuire, a rezultat o piatra de 80 de carate si a fost scoasa la vânzare. Ulterior, ea a mai fost taiata o data, ramânând de 69 de carate, in incercarea de a-i conferi mai multa luminozitate si splendoare. Acum, ea a fost scoasa la vânzare pentru pretul de 417.000 de dolari.


Relatiile amoroase – predate la facultate


Universitatea din Sioux Falls, SUA, va oferi studentilor sai un curs intitulat „Cum sa faceti ca o intâlnire sa insemne mai mult“, informeaza site-ul chron.com. Se pare ca nici studentilor nu le strica sa stie câte ceva despre cum sa se comporte in cadrul relatiilor amoroase. Cursul va fi predat de un psiholog specializat in problemele de cuplu si va fi pus la dispozitie de aceeasi institutie care organizeaza cursuri de resurse umane si comunicare in afaceri. „Poate multi considera ca acest curs nu-si are rostul in programa universitatii, dar cred ca lucrurile pe care le vor invata aici le vor schimba viata. Este adevarat ca studentii vin la facultate sa-si formeze o educatie, insa consider ca relatiile amoroase reprezinta cel mai important aspect al vietii“, a declarat Laurie Chaplin, psihologul care va tine cursul. Printre altele, la cursul de intâlniri, studentii vor afla detalii despre pasiune si vor invata ca uneori despartirea poate fi cea mai buna dovada de dragoste.


Craniu uman de 36.000 de ani


Cercetatorii britanici au efectuat teste pe un craniu uman descoperit in Africa de Sud si s-a ajuns la concluzia ca acesta dateaza de acum 36.000 de ani, informeaza site-ul thesun.co.uk. Aceasta descoperire vine in sprijinul teoriei conform careia oamenii moderni care au inceput sa colonizeze Europa si regiunea vestica a Asiei in jurul acelei date au provenit din Africa Subsahariana. Acum 50 de ani, când vestigiul a fost descoperit in provincia Eastern Cape, aceste teste de datare nu au putut fi efectuate, dar acum echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Oxford si colegii lor americani au folosit o noua tehnologie prin care s-a putut stabili vârsta craniului.


Britney Spears, indragostita de un manechin


Cântareata Britney Spears ar fi cazut prada farmecului unui manechin de 25 de ani, Isaac Cohen. Dupa cum informeaza site-ul corusnouvelles.com, informatia a fost confirmata de impresarul manechinului intr-o declaratie pe care a oferit-o revistei People. Cuplul a fost vazut la Marina Del Rey in California, in timpul week-end-ului trecut.


„Sunt de putin timp impreuna, de nici o luna. Este un baiat dintr-o familie buna. Este bine crescut, un adevarat gentleman“, a declarat Brandi Lord, purtatorul de cuvânt al manechinului, subliniind ca acesta nu incearca sa devina celebru prin intermediul cântaretei. „Nu este unul care cauta celebritatea. Nu vrea doar sa-si faca un nume“, a mai spus Brandi Lord.


Kylie Minogue are patru statui de ceara la Muzeul Madame Tussaud


Kylie Minogue este cea de-a doua personalitate dupa regina Angliei care detine cel mai mare numar de statui de ceara la celebrul muzeu Madame Tussaud din Londra. Dupa cum informeaza site-ul showbizz.net, miercuri a fost dezvelita cea de-a patra statuie reprezentând-o pe cunoscuta cântareata, regina Elisabeta a II-a fiind singura personalitate care a inspirat realizarea unui numar mai mare de figuri de ceara. Artista, de 38 de ani, este pe punctul de a incheia primul sau turneu dupa ce a reusit sa iasa invingatoare in lupta cu cancerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS