10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGabarit depasit la Craiova

Gabarit depasit la Craiova

Doua rezervoare imense de inox, care au tranzitat ieri municipiul Craiova, au dat peste cap circulatia autovehiculelor pe strada Râului si bulevardul Nicolae Titulescu.


Doua cisterne uriase au tranzitat ieri municipiul Craiova, traficul desfasurându-se cu greutate pe strazile strabatute de transportul agabaritic. Operatiunea de tranzitare a orasului a inceput la primele ore ale diminetii, dupa ce camioanele care transportau cele doua rezervoare au intrat pe strada Râului, dinspre Bechet.


Toata operatiunea a fost facuta sub indrumarea politistilor de la Rutiera, care au aprobat si stabilit ruta strabatuta de cele doua rezervoare. Cât s-a deplasat prin Craiova, lucratorii Electrica si cei ai societatilor de telefonie si cablu au ridicat cablurile din calea transportului. „Transportul este insotit tot timpul de mai multe echipaje de la Politia Rutiera, inca de la plecarea sa din Dabuleni. Politistii iau masurile de deplasare in siguranta a transportului agabaritic, dirijeaza circulatia si o opresc atunci când este nevoie“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova. Chiar daca politistii de la Rutiera au insotit tot timpul transportul, circulatia a fost ingreunata câteva ore pe strada Râului, atât cât a fost nevoie ca ambele camioane sa o strabata.


De aproape o saptamâna pe drum


Cele doua rezervoare au plecat luni dimineata de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dabuleni si urmeaza sa ajunga la destinatie – localitatea doljeana Isalnita – sâmbata. Reprezentantii statiunii spun ca rezervoarele au fost vândute unei societati, care s-a ocupat si de transport. „Cele doua rezervoare sunt din inox alimentar si au fost folosite la crama noastra. Le-am vândut unei societati comerciale care se ocupa si de transportul lor si am inteles ca trebuie sa ajunga la Isalnita“, a declarat un reprezentant al Statiunii de Cercetare Dabuleni.


Ieri, dupa prânz, cele doua rezervoare au ramas stationate pe strada Pelendava, in zona sensului giratoriu, urmând ca deplasarea lor sa inceapa la miezul noptii. Cât timp transportul a stationat in aceasta zona, traficul s-a desfasurat cu greutate pentru autovehiculele de tonaj mare, acest lucru fiind simtit pâna catre Centru. Ora de plecare a fost stabilita impreuna cu conducerea RAT, pentru ca ultimul hop inainte de iesirea din municipiul Craiova sunt liniile de tramvai de la intersectia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Pelendava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS