15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDepasire cu probleme

Depasire cu probleme

Sanctiunile destul de dure prevazute de noul Cod Rutier par sa nu-i impresioneze prea mult pe unii soferi doljeni, pe care nu ii opresc nici indicatoarele si nici marcajele rutiere. Printre acestia se numara si soferul Daciei cu numarul DJ-04-YBJ din imaginea surprinsa pe strada Caracal, la intersectia semaforizata cu bulevardul Decebal, care, cu o singura miscare de volan, a reusit sa comita trei contraventii pentru care si-ar fi pierdut permisul de conducere. Dupa cum se observa din fotografie, soferul Daciei a depasit camionul incalcând marcajul longitudinal continuu dublu si pe trecerea de pietoni. Prin aceasta miscare, conducatorul auto a mai incalcat doua reguli de circulatie. O data ca a depasit coloana de vehicule oprite la semafor, iar a doua ca a circulat pe sensul opus de mers.


Si-a pierdut permisul de trei ori


Toate cele trei contraventii comise de soferul din imagine sunt sanctionate drastic de noul Cod Rutier. Astfel, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a ll-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru 30 de zile nerespectarea regulilor privind depasirea.


Politistii spun ca soferul Daciei a avut noroc ca nu a fost implicat intr-un accident. „Dupa cum a circulat acest conducator auto, putea oricând sa fie implicat intr-un accident, caz in care ar fi primit o amenda din clasa a III-a de sanctiuni si i se retinea permisul pentru 60 de zile“, a explicat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere.


Depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului se sanctioneaza tot cu amenda din clasa a II-a de sanctiuni si cu suspendarea permisului pentru 30 de zile. De asemenea, circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire, ceea ce nu se poate spune despre doljeanul de la volanul Daciei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a lll-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile.


Trafic monitorizat


Doljenii care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea tehnica a materialelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS