16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampionat de fotbal pentru orfani

Campionat de fotbal pentru orfani

In acest week-end se desfasoara la Râmnicu Vâlcea a doua editie a campionatului de fotbal in sala pentru orfani. Competitia a fost organizata de Asociatia Orfanilor din Casele de Copii in colaborare cu Scoala Generala nr.10 si cu ajutorul lui Dragos Hunuzau, un tânar iesit din centrul de plasament. La acest campionat au fost inscrise cinci echipe formate din opt jucatori. In total, intra in competitie 40 de tineri din centrele de plasament din judet.


Ca in orice campionat, partidele de fotbal se vor juca tur si retur, in sala de sport a Scolii nr.10. O parte dintre partide vor avea loc astazi intre orele 10.00 si 15.00, iar celelalte sunt programate mâine, intre orele 8.00 si 13.00. Echipamentul jucatorilor este oferit de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, reprezentata de Nicolae Badea, director executiv. La sfârsitul campionatului jucatorii vor fi premiati astfel: câstigatorii locului intâi vor primi câte 50 de lei, cei ai locului al doilea vor primi câte 25 de lei, iar ocupantii locului al treilea vor câstiga câte 15 lei.


Printre sponsori se numara ARPE Elvetia, Primaria Râmnicu Vâlcea, Laurentiu Cherascu si GMG Studio. Referitor la acest campionat, directorul AOCC, Mihai Ghebrea, a declarat: „Este o competitie asteptata de toti adolescentii si tinerii din centre, mai ales ca este singura organizata pe timp de iarna. Acest fapt se datoreaza, bineinteles, lipsei sponsorilor. Si in acest an ne-am straduit sa gasim doritori care sa se implice, dupa puterea si bunavointa fiecaruia, in organizarea campionatului de fotbal. Noi nu vrem sa renuntam la el, deoarece evenimentele de acest gen contribuie foarte mult la socializarea tinerilor orfani si astfel invata ca lucrul in echipa este mai bun decât cel de unul singur, asa cum sunt ei obisnuiti sa actioneze“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS