10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlonda de la Cotroceni lanseaza biletul otravit

Blonda de la Cotroceni lanseaza biletul otravit

Un presupus ravas trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu in care ii cerea sa intervina in ancheta asupra lui Dinu Patriciu a declansat din nou scandalul intre PD si PNL. Existenta biletului a fost anuntata joi seara la televizor de secretarul executiv al PD, Elena Udrea. In timp ce Basescu a confirmat existenta biletului, Tariceanu a spus ca este o facatura.


Elena Udrea, fost consilier prezidential, a afirmat ca premierul Tariceanu i-a cerut presedintelui Traian Basescu, printr-un bilet cu antet, scris si semnat de mâna, sa intervina la Parchet in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, potrivit NewsIn. „Era un bilet mai mare decât o carte de vizita, de culoare roz sau galbena, sau ceva asemanator, având un antet pe care se putea citi primul-ministru, si era scris si semnat de mâna“, a relatat Elena Udrea. Ea a afirmat ca presedintele a fost foarte deranjat de acest bilet. „Nu l-am vazut niciodata mai nervos ca atunci“, a spus Udrea despre reactia sefului statului la vederea biletului, precizând ca formula folosita in bilet era „domnule Traian“. Presedintele Basescu a confirmat ieri existenta biletului spunând ca l-a deranjat foarte tare gestul premierului. „Deci, da! Da, cert, exista ceva! Nu pot sa va dau detalii, pentru ca am cerut sa fie cautat in arhiva. Stiu ca mi-a produs o anumita suparare“, a declarat seful statului. El a adaugat ca primeste pe diverse cai multe solicitari, mai mult sau mai putin legale. „Pe cele care n-au fundament legal, pur si simplu le clasez mai mult sau mai putin nervos la momentul respectiv“.


Tariceanu: „E o facatura“


Premierul Tariceanu a negat ieri ca i-ar fi solicitat presedintelui sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu, catalogând povestea Elenei Udrea ca „facatura“. „Vreau sa fiu foarte clar. Nu i-am solicitat presedintelui Basescu sa intervina pentru nimeni la Parchetul General. Cu atât mai putin cu cât stiu care sunt relatiile dintre domnul presedinte si Dinu Patriciu. Nu i-am scris presedintelui sa intervina pentru nimeni la Parchet. (…) Este ca si cum i-as cere dracului sa intervina pe lânga Dumnezeu, sa ma pun bine pe lânga el. Este o pura facatura si altceva nu am de comentat“, a spus premierul. El a adaugat ca discutii pe aceasta tema au aparut si in urma cu doi ani, atunci când a fost acuzat ca i-a dat telefon procurorului general al României pentru a interveni, insa s-a dovedit ca nu a fost nimic adevarat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS