10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSaraci si analfabeti!

Saraci si analfabeti!

La inceputul anului 2000, aproape 800.000 de copii români cu vârste peste zece ani erau analfabeti, asa cum arata statisticile UNESCO.


Fenomenul nu este o necunoscuta nici in Dolj, unde copii din satele indepartate ale judetului si cei din comunitatile de romi nu au mers niciodata la scoala sau la gradinita. Cu toate ca Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj nu are o statistica oficiala, Diana Busoi, inspector general al ISJ Dolj, a declarat ca unul dintre motivele pentru care parintii refuza sa isi trimita copiii la scoala este saracia. „Doljul nu se confrunta cu problema analfabetismului, dar sunt cazuri izolate in satele indepartate ale judetului sau in comunitatile rome, unde parintii nu au bani ca sa isi trimita copiii la scoala.


Cadrele didactice din zona incearca sa ii convinga pe acestia sa isi lase copiii la scoala, unde, daca sunt saraci, pot primi o bursa sociala care ii va ajuta“, a spus Diana Busoi. Si Ministerul Educatiei si Cercetarii are un proiect, la nivel national, de eradicare a analfabetismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII